1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM’den Ermenistan ve Azerbaycan’a çağrı
BM’den Ermenistan ve Azerbaycan’a çağrı

BM’den Ermenistan ve Azerbaycan’a çağrı

Guterres, Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalardan derin endişe duyduğunu belirterek çatışmalara son verme, gerginliği azaltma ve provokatif söylemlerden kaçınma çağrısı yaptı.

A+A-

 

Guterres, sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ermenistan- Azerbaycan sınırında ağır silahlarla yapılan ve ölümle sonuçlanan çatışmalardan duyduğu endişeyi dile getirdi.

Her iki ülkeye de çatışmalara son verme, gerginliği azaltma ve provokatif söylemlerden kaçınma çağrısında bulunan Guterres, söz konusu tehlikeli duruma ve uzun süredir devam eden Karabağ sorununa barışçıl ve müzakere edilmiş bir çözüm için destek olma önerisini yineledi.

Ermenistan-Azerbaycan sınırında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan 3 asker hayatını kaybetmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan ordusunun sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları ile saldırıda bulunduğunu açıklamıştı.

Azerbaycan ordusunun karşılık verdiğini belirten Savunma Bakanlığı, Ermenistan askerlerinin kayıp vererek geri çekildiğini, çatışmada Azerbaycan ordusundan 3 askerin öldüğü, 4 askerin de yaralandığı kaydedilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.