1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM'de rüşvet skandalı!
BM'de rüşvet skandalı!

BM'de rüşvet skandalı!

2013-2014 Dönem Başkanı Antigua ve Barbuda'dan John Ashe, Çinli işadamlarından 1 milyon dolar rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

A+A-

Manhattan Federal Mahkemesi, Ashe ile aralarında Dominik Cumhuriyeti'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Francis Lorenzo'nun da bulunduğu 6 kişi hakkında rüşvet ve buna bağlı suçlamalarla dava açtı.

Savcı, Ashe'yi Çin gayrimenkul yatırımcısı Ng Lap Seng'e BM ve ülkesi Antigua Barbuda'dan karlı iş fırsatları ayarlama faaliyetlerine katılmakla suçladı. 

Çinli işadamı Ng Lap Seng, iki hafta önce yardımcısı Jeff C. Yin ile birlikte 'yalan beyanla' ülkeye 4,5 milyon dolar soktuğu gerekçesiyle ABD gümrüğünde yakalanmış ve ardından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Ashe de gözaltına alındı.

Ashe'nin, Çinli işadamının şehri olan Macau'ya BM destekli konferans merkezi kurulması için nüfuzunu kullandığı ve işadamını kendi ülkesinin yetkilileri ile kârlı yatırım fırsatı elde etmesi için bir araya getirdiği öne sürülüyor.



Ashe'nin bunlar karşılığında 1 milyon dolardan fazla nakit, New Orleans'ta lüks tatil, pahalı saatler, takım elbiseler ve spor kulüplerine üyelikler aldığı iddia edildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Ashe'nin rüşvetle suçlanması nedeniyle BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un çok şaşırdığını ve derin rahatsızlık duyduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.