1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM:Bölgedeki gelişmeleri takip ediyoruz
BM:Bölgedeki gelişmeleri takip ediyoruz

BM:Bölgedeki gelişmeleri takip ediyoruz

Birleşmiş Milletler'in (BM), Kürdistan Bölgesi'nde yapılan referandumdan sonra bölgede yaşanacak gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.

A+A-

BM Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri, yasalar gereği bir ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğünden yana tavır gösteriyor. Ancak pratikte genelde başta Bağdat’a olmak üzere herkese, “tehdit oluşturmayın, IŞİD'i ortadan kaldırmak olan hedefimizin uygulanmasına odaklanın” yönünde açıklamalar yapılıyor.

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı John Allen, basına yaptığı açıklamada, “Şimdi olması gereken, ortamın sakin kalmasını sağlayarak IŞİD'e karşı savaşa odaklanmaktır. Özellikle Kerkük ve 140. Madde kapsamındaki bölgeler BM için çok önemli” dedi.

BM Genel Sekreterliği Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak ise bölgede yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

Ferhan Hak, Rûdaw muhabirinin, “Irak Başbakanı Haydar Abadi, tartışmalı bölgelerle ilgili askeri müdahale sinyali verdi. Bu adımın uygulanması halinde savaş çıkacak mı? BM Genel Sekreteri'nin tepkisi ne olacak?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biz söz konusu gelişmeleri takip ediyoruz. Bir gelişmenin yaşanması halinde Genel Sekreter açıklamada bulunacak. Bildiğiniz üzere Irak dahil bazı dünya liderleriyle bir araya gelerek korku ve endişelerini dile getirdi.”

BM ve uluslararası toplumun olayları takından takip ettiği için, Bağdat'ın Kerkük'e güç gönderme ihtimali daha da zorlaşıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.