1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM: Yemen'in Durumu Son Derece Kaygı Verici
BM: Yemen'in Durumu Son Derece Kaygı Verici

BM: Yemen'in Durumu Son Derece Kaygı Verici

BM Yemen Koordinatörü Lise Grande, dün yaptığı açıklamada, Yemen'de insani durumun son derece kaygı verici olduğunu söyledi.

A+A-

 

BM Yemen Koordinatörü Lise Grande, Yemen'de gıda maddesinde yaşanan ciddi sıkıntılar ve korona virüsün yayılmasına temasla, BM'nin Yemen'de yaşanan bu facianın önünü alacak gücünün olmadığını söyledi.

 

BM'lere göre 29 milyonluk Yemen halkının yüzde 80'inin  yaşamlarını sürdürmeleri için yardımlara ihtiyacı bulunuyor ama Arabistan liderliğindeki işgalci ve saldırgan güçlerin Yemen'i muhasara altına almalarından dolayı bu ülkeye gıda maddesi ve ilacın girmesi ise son derece kısıtlı. Bu durum ise Yemen'de ölümlerin  artmasına ve hastaların durumlarının daha da vahim hal almasına neden oluyor.

 

Dünyada eşi benzeri görülmemiş insani krizin yaşandığı Yemen'de, gıda ve ilaca muhtaç milyonlarca kişi ölümle burun buruna yaşıyor.

 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Covid-19 salgınının Yemen'de milyonlarca çocuğu açlık tehlikesiyle karşı karşıya bırakabileceği uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.