1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM: Libya’daki savaş yeni boyuta taşındı
BM: Libya’daki savaş yeni boyuta taşındı

BM: Libya’daki savaş yeni boyuta taşındı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Libya'da savaş, eşi benzeri görülmemiş dış müdahale, sofistike silahlar ve yabancı paralı askerlerin dahil olmasıyla yeni bir boyuta taşındı” dedi.

A+A-

 

BM Güvenlik Konseyi’nde Berlin Konferansı'nın katılımcılarıyla yapılan Libya oturumunda konuşan Guterres, artan askeri hareketliliğe karşı “Zaman bizden yana değil” uyarısını yaptı. 

Libya'da hükümet güçlerinin Sirte'ye doğru ilerlediğini belirten Guterres, “Libya'da savaş, eşi benzeri görülmemiş dış müdahale, sofistike silahlar ve yabancı paralı askerlerin dahil olmasıyla yeni bir boyuta taşındı” diye konuştu.

“ASKERİ GELİŞMELERİN SÜRDÜĞÜ BİR ORTAMDA SEÇİM KIRILGAN OLUR”

Guterres, BM Libya Destek Misyonu’nun askerden arındırılmış bir bölge olasılığı dahil gerginliğin azaltılmasına ilişkin çabalarını yürüttüğünü vurgulayarak, askeri gelişmelerin devam ettiği bir ortamda seçimin kırılgan olacağını ifade etti.

Trablus'un güneyi ve Terhune'de askeri faaliyetler sonucu 30 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 400 bine ulaştığını aktaran Guterres, 1 Nisan-30 Haziran'da 102 sivilin hayatını kaybettiğini, 254 kişinin yaralandığını söyledi.

Guterres, petrol sahalarının kapalı olmasının Libya'da 6 milyar dolar gelir kaybına neden olduğuna da dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.