1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM Güvenlik Konseyi Afrin gündemiyle toplanıyor
BM Güvenlik Konseyi Afrin gündemiyle toplanıyor

BM Güvenlik Konseyi Afrin gündemiyle toplanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı harekâtı üçüncü gününe girerken, Fransa'nın talebi üzerine konu bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ele alınacak.

A+A-

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı harekâtı Fransa'nın talebi üzerine bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde tartışılacak. 

 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdıklarını belirtirken, Rus tarafı da endişelerini dile getirdi ve "provakasyonu engellemek" adına Afrin'den birliklerini çektiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bağdat'ta gazetecilere yaptığı açıklamada "Fransa'dan bize destek vermesini bekleriz" diyerek, harekâtı BM'ye götüren ülkeleri "müttefik olarak değil teröre destek veren ülkeler" olarak değerlendireceklerini bildirdi.

Sivil kayıplar

Öte yandan Türk hava saldırıları neticesinde 11 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Türk tarafının Afrin'e düzenlediği hava saldırılarında sekizi aynı aileye mensup 11 sivilin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Ölenlerden beşinin çocuk olduğu açıklandı. AFP'ye bir açıklama yapan Gözlemevi sorumlusu Rami Abdel, yaşamını yitiren ve aynı aileden olan sekiz kişinin İdlib'teki çatışmalardan kaçan bir aile olduğunu açıkladı. Afrin'deki YPG sözcüsü de sekiz kişinin hava saldırıları nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter'da yaptığı bir paylaşımda sivil ölümlerinin doğru olmadığını belirtti.

 

 

           

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.