1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM: General Süleymani Suikastı Uluslararası Yasaların İhlaliydi
BM: General Süleymani Suikastı Uluslararası Yasaların İhlaliydi

BM: General Süleymani Suikastı Uluslararası Yasaların İhlaliydi

BM özel raportörü Agnes Kalamar, Amerika terör devletinin General Kasım Süleymani’ye yönelik suikast cinayeti uluslararası yasaların ihlali olduğunu açıkladı.

A+A-

 

Reuters haber ajansına demeç veren BM özel raportörü Kalamar bazı ülkelerin askeri İHA’larla güdümlü suikast düzenlemeleri konusunda hesap vermeleri gerektiğini belirterek, bu bağlamda bazı yasaların ve kuralların belirlenmesini istedi. BM özel raportörü Kalamar, Amerika terör devletinin 3 Ocak 2020’de General Süleymani’nin şehadeti ile sonuçlanan İHA’lı terör saldırısı BM bildirgesinin ihlali sayıldığını kaydetti. Kalamar, Amerika General Kasım Süleymani’nin yakın tehdit olduğu yönündeki iddiasını ispat edebilmek için yeterli kanıt sunamadığını vurguladı.

BM özel raportörü Kalamar’ın bu konu hakkındaki raporunu önümüzdeki Perşembe günü BM insan hakları konseyine sunması bekleniyor. Kalamar raporunda yasal, aceleci ve başına buyruk idamlara işaretle, General Süleymani suikastinde ilk kez bir devlet, yani Amerika, üçüncü bir ülkede bir devlat adamına suikast düzenlemek için nefsi müdafaa ilkesini ileri sürdüğünü, ki bu da tamamen illegal bir gerekçe sayıldığını vurguladı.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani 3 Ocak 2020’de Irak yönetiminin resmi daveti üzerine bu ülkeye gittiği sırada Irak Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi Mühendis ve beraberinde bulunan 8 kişi ile birlikte Bağdat havaalanına yakın bir noktada ABD terör ordusunun suikastine uğrayarak düştü. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.