1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Blackwater’dan Suriye hesabı
Blackwater’dan Suriye hesabı

Blackwater’dan Suriye hesabı

Irak savaşında görev alan ve bazı uygulamalarıyla tepki çeken ABD’nin en büyük güvenlik şirketlerinden Blackwater, yeni adıyla Academi, istenirse Suriye’den çekilecek Amerikan askerlerinin yerini alabileceklerini söyledi.

A+A-

 

‘Taşeron ordu’ fikrine direnen eski savunma bakanı Mattis’in istifasının Blackwater’ın işine yarabileceği konuşuluyor.

 

IRAK savaşı esnasında ABD ordusuyla birlikte ülkeye gönderilen özel askeri güvenlik şirketi Blackwater’ın sahibi Eric Prince, Suriye’deki ABD askerlerinin, özel güvenlik şirketine bağlı savaşçılarla değiştirilmesi önerisinde bulundu. Trump’ın Suriye’den çekilme kararına muhalefet ettikten sonra istifa eden eski ABD Savunma Bakanı James Mattis’in karşı çıktığı ‘özel ordu’ fikrinin, Mattis’in istifa etmesinden sonra yeniden güçlü bir şekilde gündeme gelmesi dikkat çekti. 

Prince, Suriye’den ABD askerlerinin çekilmesiyle oluşacak boşluğun şirketin savaşçılarıyla değiştirilebileceğini, bunun ABD’nin üzerinden büyük bir mali yükü kaldıracağını söyledi. Trump’a yakın ‘Fox Business’ kanalına konuşan Prince, “ABD’nin Suriye’de uzun vadede kalmak gibi bir yükümlülüğü yok. Buna karşın sahadaki müttefiklerimizi yalnız bırakmanın iyi bir fikir olmadığını düşünüyorum” ifadesini kullandı. ABD basını, Prince’nin ‘müttefik’ ifadesiyle terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’yi kastettiğini yazdı. Prince, özel güvenlik şirketine bağlı savaşçıların kullanılmasının hem Suriye’den çekilen Trump’ın seçim vaadini yerine getireceğini hem de bölgede bir koruma sağlanabileceğini belirtti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.