1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bırakılan TTB'liler: "Açıklamamızı açıkladık"
Bırakılan TTB'liler: "Açıklamamızı açıkladık"

Bırakılan TTB'liler: "Açıklamamızı açıkladık"

3 gündür gözaltında bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinden Sinan Adıyaman, Şeyhmus Gökalp ve Ayfer Horasan ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra açıklama yapan Şeyhmus Gökalp,

A+A-

Afrin harekatına ilişkin ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ açıklamasının ardından gözaltına alınan TTB Başkanı Raşit Tükel ve Merkez Konsey üyelerinden 9’unun ifadeleri alındı.

TTB Avukatı Mustafa Güler, “2 yöneticimiz ifade vermek için bekletiliyor. Konsey üyelerinin ifadelerinin gün içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. Bugün savcılığa sevk edilmelerinin önünde hiç bir engel yok” dedi.

Bu gelişmenin ardından savcılığa ilk getirilen isimler ise Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan ve Şeyhmus Gökalp oldu. 3 isim de ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Üç ismin Ankara Adliyesi’nden çıkışına birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve milletvekilleri eşlik etti. Alkışlar eşliğinde çıkan yöneticiler adliye önünde anı fotoğrafı çektirdi. Gözaltına alınan TTB Başkanı Raşit Tükel’in de aralarında bulunduğu 8 kişinin pazartesi günü savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

‘SÜREÇ TAMAMLANMADAN AÇIĞA ALINDIK’

Tahliye edilen TTB Merkez Konseyi üyeleri Sinan Adıyaman, Şeyhmus Gökalp ve Ayfer Horasan serbest kaldıktan sonra TTB Genel Merkezi’ne geldi. Burada sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşan üyeler kısa bir açıklama yaptı.

Gözaltı sürecinde destek veren herkese teşekkür eden Sinan Adıyaman, “Biz hekimlik görevimizi yaptık. Bundan sonra hekimlik görevimizi yapmaya devam edeceğiz . Bu zamana kadar yaşamdan yana olduk, savaştan yana olmayacağız. 8 arkadaşımızın bir an önce yanımıza gelmelerini istiyoruz. Arkadaşlarımızın biraz da amaçlı olarak bekletildiklerini düşünüyoruz. İki öğretim üyesi arkadaşımız açığa alınmış bunu da kesinlikle protesto ediyoruz” dedi.

Şeyhmus Gökalp ise ailelerine de destekleri için teşekkür ederek, “Barışçıl günlerde onlarla birlikte yaşamak istiyoruz. Sürecimiz tamamlanmadan açığa alındık. Sürecin bitmesi gerekiyordu bunu da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” diye konuştu. Gökalp, ifadeleri için ise “Açıklamamızın açıklamasını sordular. Açıklamamızı açıkladık” dedi.

TTB yöneticisi Ayfer Horasan da “İnsanlığın var olduğu andan itibaren olan mesleği icra ediyoruz. Hekim olduğumuz yerde barıştan kardeşlikten yana olan tutumumuzu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.