1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bingöl'de DBP il başkanı tutuklandı
Bingöl'de DBP il başkanı tutuklandı

Bingöl'de DBP il başkanı tutuklandı

Bingöl'de PKK'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden aralarında DBP İl Eş Başkanı Mervan Temiz'in de bulunduğu 6'sı tutuklandı.

A+A-

Bingöl'de örgütlere yönelik operasyonda yakalanan 10 kişiden 6'sı tutuklandı.

İl Valiliği'nden yapılan açıklamada, PKK/KCK'nın faaliyetlerinin engellenmesine yönelik 28 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda Mirzan Mahallesi Çamlık mevkisinde eylem hazırlığı yaparken suçüstü yakalanan 9 kişi ile daha önce gözaltına alınan bir şüphelinin Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildiği belirtildi.

Şüphelilerden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Mervan Temiz ile M.K, F.T, O.B ve C.U'nun tutuklandığı, H.B, M.A, B.A ve Ö.K'nın da adli kontrol uygulaması kapsamında serbest bırakıldığı bildirilen açıklamada, daha önce eylemlere katıldığı tespit edilen V.K.S'nin de tutuklandığı kaydedildi.

VAN'DA 4 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Van'ın Çatak ilçesinde silahlı gruplarca İlçe Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığına düzenlenen eş zamanlı saldırıya ilişkin 4 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, PKK mensuplarınca önceki gece Çatak İlçe Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığına düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından kaçan PKK'lilerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

Dün 5 kişinin gözaltına alındığı ilçede bugün de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, ilçedeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, saldırıyla bağlantısı olduğu değerlendirilen 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirildiği öğrenildi.

 

 

Dünyabülteni

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.