1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bin Selman Mossad Tarafından Korunuyor
Bin Selman Mossad Tarafından Korunuyor

Bin Selman Mossad Tarafından Korunuyor

Amerikalı siyasi bir analist; Suudi veliaht Muhammed Bin Selman'ın özel güvenliğini Siyonist Rejim İstihbarat Ajansına (MOSSAD) bıraktığını açıkladı.

A+A-

 

Amerikalı bir analist Amerika merkezli MSNBC TV kanalına yaptığı açıklamada; İsrail'de paylaşılan bilgiler Muhammed Bin Selman'ın, gelecekte Arabistan'da yaşanabilecek her türlü darbeye karşı güvende olabilmek için, özel güvenliğini tamamen MOSSAD’a bıraktı. İsrailli kaynakların ifadelerine göre; Muhammed Bin Selman güvenlik konusunda MOSSAD’a güveniyor. Bin Selman özel güvenliği konusunda Suud rejimine ve ordusuna güvenmiyor.

Şunu belirtmek gerekir ki MOSSAD ile Suudi Rejim arasındaki istihbarat ilişkisi Stratfor'un istihbarat firmasından ve özellikle de terörle mücadele hakkında Stratford Başkan Vekili ve bazı analistler arasındaki görüşmelerin yer aldığı raporun Mayıs 2008 sayısında yer alan bir dizi e-posta gönderisi ile ortaya çıkarıldı. Yine bu mesajlar onların Suudi hükumet ile özel karanlık ilişkilere sahip olduklarına ilişkin iddiaların da ispatıdır.

Siyonist Rejim ve Suud Hanedanı ayrıca İran'a karşı istihbarat işbirliği yaptıklarını duyurdu ve

MOSSAD başkan yardımcısı Ramazan Bassar ve Stratejik İlişkiler Dairesi eski Genel Müdürü Ram Bin Barak de dahil olmak üzere bir dizi İsrailli uzman bu işbirliğini doğruladı. Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki istihbarat işbirliğinden Ben Barak, iki taraf arasında bir uzlaşma olduğunu söyleyerek şaşırtmadı. Bin Barak, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki istihbarat işbirliğinin şaşırtmadığını belirterek iki taraf arasında bu konuda fikir birliği olduğunu ifade etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.