1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Biden'den Nükleer Açıklama
Biden'den Nükleer Açıklama

Biden'den Nükleer Açıklama

Küresel emperyalist ABD'nin seçimi kazanan başkanı İslam ülkelerinin Nükleer çabalarını istenmeyen bir durum olarak niteledi.Biden, Türkiye’nin de ismini geçirdi: En son isteyeceğimiz şey olur

A+A-

 

ABD Başkanlık seçiminin galibi Joe Biden, ABD merkezli The New York Times gazetesine, başkanlık döneminde gerçekleştireceği faaliyetleri hakkında konuştu. Biden, “İran'ın nükleer gelişimini kontrol altına alacak fonksiyonel bir anlaşma bölgede istikrarın sağlanması için en iyi çözüm. Aksi takdirde Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır ve bölgedeki diğer ülkeler de nükleer silah geliştirmeye çalışacaktır ki bu en son isteyeceğimiz şey" dedi.

Oda Tv’nin haberine göre; Biden, İran ile yapılacak müzakerelere sadece İran Nükleer Anlaşması olarak da bilinen Ortak Kapsamlı Eylem Planı'nı (JCPOA) imzalayan ülkelerin değil “İran’ın Arap komşuları” olan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

İran, 2015'te ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Almanya ile Nükleer Anlaşma imzalamıştı ve ABD bu anlaşmadan 2018'de çekilmişti.

"ÇİN KONUSUNDA, TRUMP'DAN FARKLI POLİTİKA İZLEMEYECEĞİM"

Biden, başkan olduğunda Çin konusunda ABD Başkanı Donald Trump'tan farklı bir politika izlemeyeceğini, Çin’e karşı en iyi stratejinin Asya ve Avrupa’daki müttefiklerle “uyumlu bir strateji” inşa edilmesinden geçtiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.