1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. 'Biden, Başkan Barzani’ye Kürt devleti sözü verdi'
'Biden, Başkan Barzani’ye Kürt devleti sözü verdi'

'Biden, Başkan Barzani’ye Kürt devleti sözü verdi'

KSDP lideri: Biden, Başkan Barzani’ye Kürt devleti sözü verdi

A+A-

 

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (KSDP) lideri Muhammed Haci Mahmud, ABD Başkanı seçilen Joe Biden’ın Başkan Mesud Barzani’ye Kürt devleti sözü verdiğini söyledi.

Biden’ın ABD Başkanlık Seçimlerini kazanmasını K24’e değerlendiren KSDP lideri Muhammed Hacİ Mahmud, “ABD’li yetkililer genelde göreve gelmeden önce Irak’ın bölünmesinden bahsediyorlar ama göreve gelince pişman oluyorlar” dedi.

Irak’ın şimdiki haliyle devlet sıfatlarını taşımadığını kaydeden KSDP lideri, “Bence Biden isterse, ki istediği görülüyor, bu adımla Irak’ta sorun bırakmaz. Çünkü Irak ayrılmayana kadar, konfederasyon Irak’a yerleşmeyene kadar Irak devam edemez. Görüyorsunuz, Irak petrol denizi üzerinde ama halka maaş verilemiyor. Irak şu an devlet değil, Irak’ın durumu kötü. Bunun nedeni de farklı kesimler arasında eşitlik ve birlik olmamasıdır. Bir taraf diğer tüm taraflara hakim olmak istemektedir” ifadelerini kullandı.

Biden’ın yaşının ileri olmasını hatırlatan Mahmud, Biden’ın kendi döneminde Kürt milletine çok büyük faydasının dokunabileceğini kaydetti.

KSDP lideri, “Kendi döneminde Sayın Mesud Barzani ABD’den döndüğünde Biden ona ‘Benim ve senin ömrün Kürt devletini görmeye yetecek’ demişti. Bu söylediklerinin Biden’a hatırlatılması lazım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.