1. YAZARLAR

  2. Halis AÇAR

  3. Bezele(Aktütün) Baskını!.
Halis AÇAR

Halis AÇAR

Halis AÇAR
Yazarın Tüm Yazıları >

Bezele(Aktütün) Baskını!.

A+A-

Türkiye ve Kürdistanda ilginç olaylar yaşanıyor.Kürd Muhalefetinin Demokratik Siyasal sürece Müdahale ve bir araya gelme çabaları geliştikçe bombalar patlıyor , Bayram süresince ateşkes ilan ettik diyenler karakol başıyor .Kardeş ve birlikte "Demokratik Cumhurriyeti" inşa edecekleri yönünde açıklamalar yapanlar bu açıklamalarıyla ters davranışlar geliştiriyorlar.

Öcalan imralıdan çatı da çatı diye tutturmuş Türk kardeşleriyle devleti tamire koyulmuş Öcalanın çatısından anlaşılacağı gibi bu çatı bu güne kadar Öcalan ve PKK ye yaranmak Kürdlerin DTP`ye verdiği muazzam güçten nemalanmak isteyen Türk sol çevreleri ile beraberliklerini sürdürmek onları Kürdlere iyi göstermekten öteye bir şey değil. Bahsi geçen çağrılılara bakıldığında Türk sol tarihinde hiç bir zaman kitlelerle buluşamamış

Kemalizmi rehber edinmiş ve bu alanda köşe başlarını tutmuş bir kaç çevreden başkasını göremezsiniz.ki bu hikayeyi biz daha öncede Doğu Perinçek PKK ilişkisinde.Y.Kücük akıl hocalığında görmüstük.sanılanın aksine burada hedeflenen gerçek demokrasi güçlerinin ciddi bir muhalefeti değil tam aksine gelinen noktada kemalizmi Türk kardeşleri ile yenileme ve iktidara taşıma mantığıdir.

Son Avukat Görüşmelerinde Öcalana atfen verilen açıklamalara bakıldığında artık Öcalan misyonunu açığa çıkarmaya başlamıştır hazret açıklamalarının genelinde sürekli İsrail ve İngiliz emperyalizmi derken son açıklamasında buna bir ek yapmış ve Ergenekonu açığa çıkaranın İsrail olduğunu söylemiştir Ergenekonu İsrail tasfiye etti söylemi ile yine Öcalanın İsrail karşıtlığını yanyana getirdiğimizde ortaya çıkan fotoğraf aynen şudur."düsman İsrail Ergenekonumuza saldırdı"öcalanın söylediği aynen budur ve artık hazret açıkça Ergenekon avukatlığına soyunmuştur.

DTP`nin sabah akşam yaptığı "biz Türkiye partisiyiz , Türkiyeliyiz ve Türk kardeşlerimizle ortak devletimizin demokratikleşmesi mücadelesi veriyoruz " söylemi ile Öcalanın başta Güney Kürdistan Federe devleti olmak üzere Güneyle bir biçimde müttefik olan hangi devlet varsa ona düsman olması birbiriyle örtüşen bir olgudur."ben Türkiye yurtseveriyim" diyen ve Türkiyelilik tezinde ısrar eden Öcalan ve tayfası Altınolukta bu haksız ve kirli savaşın mağdurları olan sürgün Kürdlere yönelik linç girişiminden ne anlıyorlar bilmiyoruz.daha önce benzerlerinin çokça yaşandığı ve her sıradan adli olayda bile Kürdlerin linç edildiği ve ırkçılığın en üst düzeye getirildiği o topraklarda Öcalan ve tayfası Türkiye yurtseveri olmaya elbette devam edecekler çünkü onları ortaya çıkaran ve Kürd özgürleşmesinin önüne diken egemen gücün talimatı budur.

Son dönemde gerek Güney Kürdistan`da gerekse Kuzeyde önemli gelişmeler söz konusudur.özellikle Güney Kürdistan`da Kerkük ve yerel seçimler meselesi en yoğun şekliyle tartışılıyorken.uluslarası Diplomasinin yoğun bir baskı unsuru olarak Güney Federe Devletinin üzerine çullanmışken,TC`nin güneydeki gelişmelere müdahale ve insiyatif geliştirme çabaları en yoğun halini almışken ona yeni müdahale davetiyeleri çıkarmak için birileri harekete geçti bile.

Kuzeyde ise PKK dışındaki Kürd muhalefeti önemli adımlar atıyor bir araya gelmenin şartları zorlanıyorken ve buna paralel olarak Türk meclisinde tartışılan teskerenin geçmemesi için bir çok Kürd kurumunun Mecliste bu güne kadar sesiz duran Kürd milletvekilleri üzerinde baskı unsuru oluşturmak ve teşkereye karşı bir muhalefeti harekete geçirmeye çalışırken.daha öncede benzerleri yaşanan karakol baskınları oluyor.hatırlanacağı gibi Ergenekon tartışmalarının en yoğun olduğu ve mevcut AKP hükümeti ile TSK arasındaki çelişkilerin üst düzeyde olduğu dönem Ankarada "kuzey irak" tan geldiği dillendirilen bir canlı bomba olayı yaşandı.Ardından yine Yeni Anayasa ve TSK nin gücünün sınırlandırılması tartışmaları gündemdeyken bu kez bomba Diyarbakırda patladı adres yine "kuzey ırakti".

Kerkük ve 140. madde tartışmaları yaşanırken ve TC`nin Kerkük bizimdir kimseye vermeyiz naraları attığı ancak müdahale etmekten çekindiği dönem vede yine Şemdinlide Devlet terörünün sahibi TSK`nın adres gösterildiği dönemde Dağlıca Baskını ve Askerlerin alakonulması süreci adres yine "kuzey Irakti".

Son Bezele baskını ve öldürülen 16 asker olayında adres yine "Kuzey Irak" olacak.TC`ye özellikle uluslarası kamuoyunun önünde güclü bir terör kartı sunuluyor ve böylece uluslarası baskı güçlerinin TC`nın "terörizm" ile mücadelesini meşrulaştırıyor.önümüzdeki günlerde Devlet Terörünün en güçlü ayağı olan Türk basınında PKK yi besleyen Barzanidir söylemleri gelişmezse şaşarım..

KCK kendi yayın organlarında çağrı yapıyor Bayramda eylem yapmayın buna sanki başka bir güçmüş gibi aralarında hiç bir organik bağ yokmuş gibi HPG ve PJAK olumlu yanıt veriyor .KCK`nin çağrısına uyacağız diyor ve bayram bitimiyle Bezele baskını gündeme geliyor sonuç 16 asker öldü.peki ölan başka ne var..?

uluslarası kamuoyunda TC`nin kullandığı Terör kartı güçlenirken Kürdlerin bu alandaki diplomasi çalışmaları ölüyor.

TC`nin güneye daha kapsamlı bir saldırsının önü açılıyor ve iç çelişkileriyle uluslarası diplomatik baskılarla uğraşan vede buna rağmen her geçen gün biraz daha kurumlaşan/devletleşen Kürd Federe Devleti yeni tehditlerle karşı karşıya kalıyor.

Dağlıca baskınının Kürdlere ne yararı oldu..?

Bezele Baskının yararı ne olacak..?

evet belki barış ve kardeşlik argümanlarını dillerinden düşürmeyenlerin Bu gün Kürd avının başlatıldığı Türkiye metropolleri ve kıyı kasabalarındaki linçlerle kardeşlik pekişecek(!)

kıyıda köşede kalmış ve beyni dumura uğramış bir kaç Neokemalist Kürd ün manipülasyona açık egoları tatmin olacak Gerillamız vuruyor diyecekler..

öcalanın imralıda TC Derin devleti ile kurduğu sofrada kahkahalar biraz daha fazla atılacak . Türk derin devleti ve faşist gruh ellerini ovuşturup Öcalanı taltif edecekler.

daha önce defalarca yazmıştık bir kez daha yazmakta yarar görüyoruz.

http://www.nasname.com/Yazarlar/hacar/1553.html

http://www.nasname.com/Yazarlar/hacar/1379.html

yukarıdaki linklerde ilgili yazılarımız aktüelliğini korumakta.

Sonuç olarak belirtmeliyizki Bezele baskını tıpkı diğerleri gibi TC`nın elindeki kartın güçlenmesi uluslarası meşrutiyetinin artması ve özellikle Güneye saldırının sağlanması baskınıdır.

Bezele Baskını yeni Altınoluk`ların yaşanması , Kuzeyde gelişen Kürd muhalefetinin gelişmesine sekte vurmak amaçlıdır.

Bezele baskını Öcalanın son görüşme notlarından kaynaklanan ve Onun derin devletle birlikte kotardığı bir provakasyondur.

Öcalan son "açıklamalarında" gerekli mesajı açık veriyor.hedef Güney Kürdistandır.

Selam ve Saygılar.

[email protected]

04.10.2008

nasname

Önceki ve Sonraki Yazılar