1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beyrut’ta çatışmalar yeniden başladı
Beyrut’ta çatışmalar yeniden başladı

Beyrut’ta çatışmalar yeniden başladı

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta şu sıralar yeniden sokaklara çıkan göstericilerle güvenlik güçleri arasında tekrar çatışmalar yaşandığı bildirildi.

A+A-

 

El Cezire televizyonunun aktardığına göre Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yeniden sokaklara çıkan göstericilerle güvenlik güçleri arasında şu sıralarda tekrar çatışmalar yaşanıyor.

Habere göre göstericilerle güvenlik güçleri, Lübnan parlamentosunun olduğu bölgede karşı karşıya geldi. Polisler göstericileri dağıtmak için biber gazı kullanıyor.

Al Arabiya televizyonu ise Beyrut’ta güvenlik güçlerinin göstericileri dağıtmak için özel gereç ve lastik mermi kullandıklarını, göstericilerin ise taşlar ve diğer nesnelerle karşılık verdiklerini duyurdu.

Salı günü meydana gelen patlamaların ardından ülkede protestolar da yeniden başladı. Beyrut'ta düzenlenen protestolarda, Kızılhaç'ın bildirdiğine göre bir polis öldü, 200'den fazla kişi yaralandı.

Başbakan Hasan Diyab'ın, bakanlar kuruluna erken genel seçimleri teklif edeceğini açıklaması da halkın öfkesini dindirmedi. Bugün Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdüssamed de görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Lübnan'da salı günü meydana gelen patlamalarda en az 160 kişi hayatını kaybederken, 300 binden fazla kişinin de evsiz kaldığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.