1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Beyaz Saray: Trump ve Putin ayrı görüşme yapmayacak
Beyaz Saray: Trump ve Putin ayrı görüşme yapmayacak

Beyaz Saray: Trump ve Putin ayrı görüşme yapmayacak

A+A-

 

 

Beyaz Saray, Vietnam’daki 25. APEC zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmeyeceğini açıkladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da konuyla ilgili koordinasyonun devam ettiğini ve henüz net bir şey olmadığını belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump ile Putin arasında Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi kapsamında gerçekleşmesi planlanan ikili görüşmenin program yoğunluğu nedeniyle yapılmayacağını söyledi.

Da Nang’a iniş yapmadan dakikalar önce gazetecilere konuşan Sanders “Putin ile görüşme hiçbir zaman netleştirilmemişti. İki tarafın da yoğun programı nedeniyle böyle bir görüşme gerçekleşmeyecek” dedi. Sanders açıklamalarına “Aynı yerde olacaklar. Birbirleri ile karşılaşıp selamlaşacaklar mı? Kesinlikle mümkün ve olası. Ancak programlanmış, resmi bir toplantıya gelince, ajandada böyle bir görüşme yok, olmasını da beklemiyoruz” sözleriyle devam etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini, ancak henüz böyle bir görüşmenin netlik kazanmadığını söyledi.

Peskov “Koordinasyonumuz sürüyor. Henüz bir netlik yok” dedi.

Daha önce Trump, Putin ile APEC zirvesi kapsamında görüşebileceğini söylemişti. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov da görüşmenin bugün gerçekleşeceğini bildirmişti.

Böyle bir görüşme gerçekleşirse, bu Putin ve Trump arasındaki ikinci yüz yüze görüşme olacak. Liderler daha önce de Almanya'da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüşmüşlerdi. Taraflar Suriye ve Ukrayna'daki çatışmalar ile terörle mücadele ve siber güvenlik konularını ele almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.