1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Beşîr Heddad: Irak, Kürdistan Bölgesi'ne 20 milyar dolar borçludur
Beşîr Heddad: Irak, Kürdistan Bölgesi'ne 20 milyar dolar borçludur

Beşîr Heddad: Irak, Kürdistan Bölgesi'ne 20 milyar dolar borçludur

A+A-

 Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşîr Hedar, Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi’ne anlaşmalara uymadığından dolayı 20 milyar dolar borçlu olduğunu söyledi.  

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dr. Beşîr Hedad yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi’nin Bağdat’a petrol teslim etmediği için bütçenin ödenmediği şeklindeki söylemlerin doğru olmadığını belirterek, “Kürdistan Bölgesi doğrudan petrol üretimine başladığı gün Irak Kürdistan’ın bütçesini kesti” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Maliki döneminde Kürdistan Bölgesi petrollerini ve tüm gelirlerini teslim etmesine rağmen bütçesi kesilmedi mi? Bütçe kesilmesinden bir kaç ay sonra Kürdistan Bölgesi kendi petrolünü kendisi üretmeyi kararlaştırdı.”

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Beşîr Hedad, Bağdat’ın Kürdistan’ın tüm petrol gelirlerinin teslim etmesi halinde bütçenin çok az kısmını teslim edeceğinden bahsettiğini dile getirerek, “Ancak  Kürdistan Bölgesi memur maaşlarını ödemek ve elektirik borçlarını karşılamak için petrol şirketlerine borçlanmaya mecbur kaldı. O zaman Bağdat madem sorunları çözmek istiyor, o zaman bu borçları ödemelidir” dedi.

“Irak hükümeti, Kürdistan Bölgesi’nin borçlarını ödemelidir” diyen Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşîr Hedar, “Kürdistan’ın borçları Irak hükümetinin bütçeyi kesmesinden kaynaklıdır. Yuvarlak bir hesap yaparsak; Irak hükümeti en az 20 milyar dolar Kürdistan Bölgesi’ne borçludur. Doğrudur, Kürdistan Bölgesi Irak’a borçludur, ama Irak’ta Kürdistan Bölgesi’ne borçludur. Gelin oturup hesaplayalım kim kime borçludur?” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.