1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Belediyeden Ehmedê Xanî açıklaması
Belediyeden Ehmedê Xanî açıklaması

Belediyeden Ehmedê Xanî açıklaması

A+A-

Belediyeden Ehmedê Xanî açıklaması: Kazayla oldu


 

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesindeki Kürt edebiyatçı ve tarihçi Ehmedê Xanî'nin heykeli ile ilgili belediyeden, “Ahmed-i Hani heykeline kazaen zarar verilmiş olunduğundan Belediye ekiplerimizce yerinden kaldırılmıştır” açıklaması geldi.

Doğubeyazıt Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Belediyemiz tarafından 22 Haziran 2017 tarihinde ilçemiz Büyük Ağrı Caddesi’nde sürdürülen yol yapım, kaldırım ve refüj düzenleme çalışmaları esnasında, iş makinesi tarafından kenar refüjün içerisinde bulunan Ahmed-i Hani heykeline kazaen zarar verilmiş olunduğundan heykel Belediye ekiplerimizce yerinden kaldırılmıştır” denildi.  

Açıklamada, “Belediyemiz tarafından heykelin aynı şekilde yapımı için sipariş verilmiş olup en kısa zamanda yerine montajı yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.   Kürt edebiyatçı Ehmedê Xanî'nin heykelinin yıkılmasına sosyal medyadan tepki gösterilmişti.   Belediyelere atanan kayyumlar daha önce de Diyarbakır’daki Roboski Anıtı ile Kızıltepe’deki Uğur Kaymaz Anıtı’nın da aralarında bulunduğu bazı anıtları kaldırtmıştı.  

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Han köyünde dünyaya gelen Ehmedê Xanî, 1707'de Doğubeyazıt'ta vefat etti. Türbesi Ağrı Doğubeyazıt'tadır.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.