1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. BDP Serhat bölgesi belediye başkan adaylarını açıkladı
BDP Serhat bölgesi belediye başkan adaylarını açıkladı

BDP Serhat bölgesi belediye başkan adaylarını açıkladı

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Serhat bölgesindeki belediye başkanları adaylarını açıkladı.

A+A-

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Serhat bölgesindeki belediye başkanları adaylarını açıkladı. Törende bir konuşma yapan Demirtaş, 2009'daki yerel seçimlerin ardından tüm belediyelerine dönük operasyonların gerçekleştirildiğini; ancak bunların diğer partilere yapılan aksine yolsuzluk operasyonu olmadığına dikkat çekti. "Artık Türkiye'de bunlara alternatif üçüncü bir güç var. İmamın ordusuna, Mustafa Kemal'in askerlerine ve Tayyip'in hırsızlarına karşı biz gücüz" dedi. 

BDP, Serhat bölgesi belediye başkan adaylarını, BDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkan Vekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, milletvekilleri ile BDP yöneticilerinin katıldığı törenle açıklandı.

Van'daki Diren Düğün Salonu'nda düzenlenen ve ilk bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ikinci bölümünde başkan adayları açıklandı.

Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği program yapılan açılış konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösteriminde Kürt halkı ve siyasetçilerinin karşı karşıya kaldığı baskı, zorluklar karşısında verilen mücadele ve Kürt halkının demokratik taleplerinin dillendirildiği eylem ve etkinlikler gösterildi. Sinevizyon gösterimi esnasında katılımcılar, "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwadana Rojava" sloganları attı.

Burada bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Öz yönetimle özgür kimliğe" sloganıyla başlattıkları seçim çalışmalarında, Serhat bölgesinin adaylarını açıklamak için biraraya geldiklerini dile getirdi.

2009 yerel seçimlerden bu yana belediyelerinin tamamının siyasi operasyona maruz kaldığına dikkat çeken Demirtaş, devlet ile hükümet arasındaki çatışmanın olduğu süreçte devlet ile AKP'nin 2009'da işbirliğiyle BDP'yi bitirmeye dönük birlik içerisine girdiğini ve 10 bin Kürt siyasetçinin tutuklandığını dile getirdi.

Hiçbir arkadaşlarının hırsızlık ile suçlanmadığının altını çizen Demirtaş, "Tüm kurum ve kuruluşlarımızı didik didik aramalarına rağmen kitaptan başka bir şey bulamadılar. Hiçbir arkadaşımızın evinden kasalar ve dolarların bulunduğu ayakkabı kutuları çıkmadı" dedi. 

‘EŞBAŞKANLIK SİSTEMİ RESMİLEŞECEK’

Belediyelerini çalıştırmamak adına her türlü çalışmanın yürütüldüğünü söyleyen Demirtaş şunları belirtti: "Bugün BDP belediyelerinin dürüstlüğü ve tüm şeffaflıklarıyla halkın karşında durmaya devam ediyoruz. Bize başvuran ve hizmet talep eden her arkadaşımız onurlu bir görev üstlenmek adına girişimde bulunmuştur. Seçimler için komisyonlarımız ve sahada çalışma yürüten arkadaşlarımız yoğun çalışması ve gayretlerine karşın ancak bir seçim yapabildiler. Biz sadece birkaç belediyemizde değil tüm belediyelerimizde eş başkanlık sistemine geçtik. Belirlenen eş başkanlarımızı bugün itibarıyla açıklayacağız. Belirlenemeyen çalışmalarımızın devam ettiği yerler için daha sonra eş başkanlarımızı açıklayacağız. Türkiye'de kadın yönetici kadın seçilmiş diğer partiler için bir renk olarak düşünülürken bizim için asli unsurdur. Bizler mücadelemizle, eş genel başkanlık sistemini belediyelerde de resmiyete kavuşturacağız" dedi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin diğer partiler için rant için önemli olduğunu; ancak kendi partileri için tarihsel bir seçim olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Bir taraftan halkın güvenini ve desteğini çalıp çırparak harcayan zihniyet ve uluslararası güçler ile birlikte ittifak içerisinde çalışma yürüten partiler dini de kullanarak Türkiye'de kendilerini var etmeye çalışıyor. Ama artık Türkiye'de bunlara alternatif üçüncü bir güç var. İmamın ordusuna, Mustafa Kemal'in askerlerine ve Tayyip'in hırsızlarına karşı yepyeni, bir güç var. Tüm Türkiye buna tanık olacak. BDP'nin tüm çalışanları ve tek vücut, tek ses ve omuz omuzadır" diye konuştu 

Belediye başkanlık ve görevlerini tamamlayan seçilmişlere teşekkür ederek konuşmasını tamamlayan Demirtaş, belediye başkan adaylarını hazırlanan sinevizyon gösterimi eşliğinde açıkladı. Buna göre, kadın eş başkanları dün açıklanan BDP'nin Serhat bölgesindeki adaylıkları kesinleşen isimler şöyle: 

AĞRI

Ağrı: Sırrı Sakık
Diyadin: Hazal Aras
Doğubayazıt: Murat Rohat Özbay
Eleşkirt: Nesim Sabuncu
Hamur: Sevdin Aslan
Patnos: Fecri Aslankan
Tutak: Fırat Öztürk

ARDAHAN

Ardahan: Yavuz Usanmaz
Göle: M. Akif Tekin

BİTLİS

Bitlis: Hüseyin Olan
Yolalan: Felemez Aydın
Adilcevaz: Nahit Gökbayrak
Aydınlar: Mehmet Karaaslan
Ahlat: Abdurrahman Doğar
Ovakışla: Ahmet Demir
Güroymak: M. Emin Özkan
Günkırı: Ayetullah Sevgir
Mutki: Özcan Birlik
Tatvan: Abdullah Ok

ERZURUM

Hınıs: Hasan Basri Fırat
Karaçoban: İrfan Sarı
Karayazı: Sait Karabakan
Tekman: Ali Sait Fırat
Köprüköy: Engin Aydemir

HAKKARİ

Durankaya: Kemal Kaya
Çukurca: Servet Tunç
Şemdinli: Seferi Yılmaz
Yüksekova: Ruken Yetişkin
Esendere: Akif Kaya
Büyükçiftlik: Rüştü Zeydan

IĞDIR

Iğdır: Murat Yikit
Halfeli: Ömer Aksu
Hoşhaber: Ali Çam
Aralık: Kasım Alagöz

KARS

Kars: Yusuf Yıldırım
Kağızman: Mehmet Alkan
Sarıkamış: Pervin Tombul
Selim: Av. Emel Sayın-Doğan Pınar (Eş Başkan)
Susuz: Mühendis Kapanal

MUŞ

Muş: Nimet Sezgin
Varto: Sabite Ekinci
Bulanık: Figen Yaşar
Malazgirt: Halis Coşkun
Korkut: Ramazan Taştemur
Hasköy: Abdulaziz Zent
Kırköy: Nahit Dizmen
Serinova: Ali Ekber Yıldız
Yaygın: Nimet Bingöl
Yeşilova: Yahya Aydın
Elmakaya: Mustafa Orhan
Erentepe: Mehmet Tanrıverdi
Rüstemgedik: Av. Abdullah Aydın
Sarıpınar: Abdurrahman Aydoğan
Uzgörür: Kerem Gündoğdu
Altınova: Sedat Duygu
Konakkuran: Kemal Çetin

VAN 

Van Büyükşehir: Bekir Kaya
Tuşba: Öner Yiğit
Edremit: Sevil Çetin
İpekyolu: Aygül Bidav
Bahçesaray: M. Galip Aykut
Başkale: İhsan Güler
Çaldıran: Baki Erdal
Çatak: Celal Bartu
Erciş: Diba Keskin-Abdurrahman Çağan (Eş Başkan)
Gevaş: Basri Arslan
Gürpınar: Zeki Yıldız
Muradiye: M. Ali Tunç
Özalp: Handan Bağcı
Saray: Abdulkerim Çalışkan


ANF

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.