1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Baydemir'den adaylık açıklaması
Baydemir'den adaylık açıklaması

Baydemir'den adaylık açıklaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'nin 2 dönem belediye başkanlığı kotasını doğru bulduğunu belirterek, aday olmayacağını belirtti.

A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'nin 2 dönem belediye başkanlığı kotasını doğru bulduğunu belirterek, "Görev alacak bütün arkadaşlara da, zaman dilimi içerisinde aday adayı olacak bütün arkadaşlarıma da içtenlikle, yürekten başarılar diliyorum" dedi.Bağlar Belediyesi tarafından yapılan yeni ek hizmet binasının açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran göreve geldiklerinde ek hizmet binası yapma sözü verdiklerini ve bunun gereğini yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Baran, "Göreve başladığımız 2009 yılından bu yana çok önemli projeler hayata geçirdik. Özellikle kentsel hizmetler, ekolojik alandaki çalışmalar, yeşil alanlar, kadın çalışmaları, engelli ve çocuklara dönük çalışmalar gerçekleştirdik. Biz başlarken verdiğimiz bir söz vardı, çalışan arkadaşlarımıza yönelik, çalışma şartlarının düzeltilmesi ile ilgili bir sözdü. Bu anlamda yeni kurumsallaşmalar oluşturma ve mekansal sıkıntıları gidermeye yönelik bir sözümüz vardı. Bu da ek hizmet binasının buraya yapılması ve şantiye alanının taşınması ile ilgiliydi. Bugün sizler ile birlikte bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"SOSYOLOGLAR DİYARBAKIR'I GELİP İNCELESİN"

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, açılışta yaptığı konuşmada sosyologlara çağrıda bulundu. Baydemir, "Dünyadaki bütün sosyologlara, bütün sosyal araştırmacılara bir çağrım var, gelsinler Diyarbakır'ı incelesinler. Bu travmalar dünyanın hangi kentinde ve ülkesinde olsaydı emin olun ki o kent şuanda ayakta olmayacaktı. Bu kadar büyük bir alt üst oluşa rağmen bu kent hala dimdik ayakta ve gelecek perspektifi ile aydınlık geleceği yaratmanın çabasını en üst düzeyde vermektedir" ifadelerini kullandı.

KADIN BENZETMESİNE TEŞEKKÜR

Baydemir'i ve Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu'nu Kürtçe olarak sahneye davet eden sunucunun yanlışlıkla "bayan" diye hitap etmesine gülümseyerek yanıt veren Baydemir, "Ben çok teşekkür ediyorum bizi anons ederken 'Seroka Şaredariya Bajare mezın' dedi. Biz cinsiyet özgürlükçü paradigmayı içselleştirmişiz çok teşekkür ediyorum, bizi de kadın statüsünde ele aldınız, hakikatten demek ki çok mesafe kat etmişiz" şeklinde konuştu.

"GÜNÜ GELİYOR BAYRAĞI DİYARBAKIR HALKINA DEVREDECEĞİZ"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir seçimlerde aday olmayacağını söyledi. Bu görevlerin geçici olduğunu dile getiren Baydemir, "Süreli bir zamandır, onurla bu bayrağı taşıdık, günü geliyor, günü yaklaşıyor, onurla bu bayrağı siz değerli Diyarbakır halkına iade etmesini de biliriz. Bu terbiyeyi de Diyarbakır halkının haklı davasından, haklı mücadelesinden aldığımızın da altını çizmek istiyorum. Geriye kalan tüm zaman dilimimiz, bütün yaşamımızı da şüphesiz ki halkımızın haklı davasına kardeşçe, eşitçe bir arada yaşama davasına şüphesiz vakfetmeye devam edeceğiz" dedi.

"YEREL YÖNETİMLERDE 2 DÖNEM İDEALDİR, 2 DÖNEMDEN FAZLASI BENCE DEMOKRASİYE DE AYKIRI DÜŞEBİLİR"

BDP'nin almış olduğu parti tüzüğü gereği 2 dönem aday olanların bir daha aday olamayacağını hatırlatan Baydemir açıklamalarını şöyle sürdürdü:"Doğrusunu söylemek gerekirse yerel yönetimlerde 2 dönem idealdir, 2 dönemden fazlası bence demokrasiye de aykırı düşebilir. 

Bu itibar ile ben partimizin almış olduğu kararı da bir kez daha teyit ettiğimi de ifade etmek istiyorum. Görev alacak bütün arkadaşlara da, zaman dilimi içersinde aday adayı olacak bütün arkadaşlarıma da içtenlikle, yürekten başarılar diliyorum. Ama esas maraton ve koşu seçimden sonra başlıyor. Seçime kadar bu bir aile içi dizaynıdır ama esas mücadele ve esas hizmet yarışı seçimlerden sonra başlayacak. Mazbatayı ve mührü yerimize gelecek arkadaşlara devredene kadar onurla çalışacağız."Baydemir ve beraberindekiler daha sonra ek hizmet binasının kurdelesini keserek açılışını yaptı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.