1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Baydemir: Kürdistan Bölgesi referandumuna şahitlik etmek istiyoruz
Baydemir: Kürdistan Bölgesi referandumuna şahitlik etmek istiyoruz

Baydemir: Kürdistan Bölgesi referandumuna şahitlik etmek istiyoruz

Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde 'adalet nöbeti'ne başlayan HDP'li milletvekilleri, bugün de AYM binası önüne gelerek, nöbete devam etti. Baydemir, ‘‘Kürdistan Bölgesi referandumuna şahitlik etmek istiyoruz’’ dedi.

A+A-

AYM önünde açıklamalarda bulunan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın dosyasının 307 gündür görüşülmemesine tepki gösterdi.

Anayasa Mahkemesi önünde vicdan ve adalet çağrısıyla bir etkinlik süreci başlattıklarını dile getiren Baydemir, "Türkiye'deki bütün hukuk otoritelerine çağrıda bulunuyoruz. Tam 307 gündür siyasi bir operasyonla adeta bir merkezden düğmeye basılmak üzere eş genel başkanlarımız grup başkanvekillerimiz, milletvekillerimiz tutuklanarak cezaevine konuldular. Şu anda ceza evinde 11 milletvekili var. Ben sorarım Anayasa Mahkemesi Sayın Başkanı'na: Delegelerine; dünyanın hangi ülkesinde muhalefetten 11 milletvekili cezaevindedir? Kimse bunun bize bir yargılanma süreci olduğunu iddia etmesin. Bu bir yargılama süreci değil. Eğer bu bir yargılamaysa, yargının rutin bir işleyişiyse, o halde 307 gündür Selahattin Demirtaş'ı tutuklayan mahkeme neden bir duruşma salonu açmıyor" diye konuştu.

Daha sonra Kürdistan 24’ün sorularını yanıtlayan Osman Baydemir Kürdistan Bölgesi’nin referandumunun diğer parçalardaki Kürtlerin sorunlarının çözümünde de olumlu yönde etkide bulunacağını söyledi. Her parçanın kendi koşullarına göre farklı çözüm yollarının olacağını belirten Baydemir, Kürdistan Bölgesi referandumunda oy kullanma hakkı olsaydı ‘Evet’ oyu kullanacağını yineledi.

HDP’nin referandum zamanı Kürdistan’a gözlemci heyet gönderip göndermeyeceği sorusuna Baydemir ‘‘Kürdistan Bölgesi’nin referandum sürecine şahitlik etmek istiyoruz. Bunun için zemin oluşturulması gerekiyor’’ şeklinde yanıtladı.

HDP Sözcüsü ‘‘Referandumda Kürt analarının Kürtlere sütünü helal edecek şekilde davranmalıyız’’ ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.