1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Baydemir: Afrin sahipsiz değildir!
Baydemir: Afrin sahipsiz değildir!

Baydemir: Afrin sahipsiz değildir!

A+A-

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sahada fiilen başladı” dediği Afrin’e ilişkin “Ben buradan Afrin'in onurlu halkına selamlarımı gönderiyorum. Afrin sahipsiz değildir” dedi.

 

HDP’nin Urfa merkez Haliliye İlçe 2’nci Olağan Kongresi’ni Urfa Barosu Hizmet Binası Tahir Elçi Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrede konuşan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Efrin’e savaş tehditleri savurmanın değil zeytin dalı uzatmanın zamanı olduğunu kaydetti.

Kongrede Afrin’e ilişkin açıklama yapan Baydemir, “Bu koca bir iftiradır. Kürt halkının talepleri Türkiye Cumhuriyetinin beka sorunu değildir. 4 parça Kürdistan’daki bütün Kürtlerin talepleri annesinin ak sütü gibi kendilerine helal ve meşru haklardır. Ortadoğu coğrafyasında nihai bir barış istiyorsak bunun tek şartı tekçilik anlayışından kurtulmamızdır. Bütün Suriye büyük bir trajediye tanıklık ederken Afrin  adeta bir barış ve huzur yuvası olarak mültecilerin tümüne ev sahipliği etmektedir. Ben buradan Afrin’in onurlu halkına selamlarımı gönderiyorum. Afrin sahipsiz değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.