1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Batman, Van ve Bitlis’te bazı yerler karantinaya alındı
Batman, Van ve Bitlis’te bazı yerler karantinaya alındı

Batman, Van ve Bitlis’te bazı yerler karantinaya alındı

A+A-

Batman’ın Kozluk ilçesinde 2 bina, Van’ın Saray ilçesinde 1 mahalle ve Bitlis merkeze bağlı 1 köy, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Batman'ın Kozluk (Hezo) ilçe merkezinde 2 bina korona virüs nedeniyle karantinaya alınarak, giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Kozluk Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Tepecik Mahallesi 1011. Sokaktaki 20 ve 30 numaralı adreste bulunan iki binanın korona virüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’inci ve 72’inci maddeleri kapsamında 9 Nisan’dan itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Alınan tedbirler kapsamında alınan kararlara uymayanlara 3 bin 150 lira idari para cezası verilecek ve haklarında Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesine göre işlem yapılacaktır" denildi.

Van'da bir kişi koronadan hayatını kaybedince mahalle karantinaya alındı

Van’ın Saray (Mehmudî) ilçesindende bulunan Çaybağı Mahallesi'nin 25 haneli ve 450 nüfuslu Aşağı kümeevler yerleşkesi, korona testi pozitif çıkan bir kişinin hayatını kaybetmesi sonucu karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, umreden döndükten sonra Isparta'da karantinaya alınan ve bu süreçte koronavirüs testi negatif çıkan bir vatandaşın  karantina sürecinin tamamlanmasının ardından yerleşkeye geldiği belirtildi.

Açıklamada, yerleşkeye gelmesinin ardından bu kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı aktarılarak, "Vatandaşımızın 3 Nisan'da mahalleye gelmesi ve bugün vefat etmesinden dolayı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınmıştır"  ifadesine yer verildi.

Bitlis'te bir köy karantinaya alındı

Bitlis Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile merkeze bağlı Arıdağ (Kultik) Köyü karantinaya alındı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla merkeze bağlı Arıdağ (Kultik) Köyünün karantinaya alındığını duyurdu.

Açıklamada, “İl merkezine bağlı Arıdağ Köyü’nün 7 Nisan 2020 tarih ve 22.00 saati itibariyle geçici süreyle karantinaya alınarak köyün giriş ve çıkışlarının kapatılmasına, İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddesi kapsamında yukarıda almış olduğu karara uyulmaması/aksi davranılması durumunda ve her seferinde olmak üzere, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 TL idari para cezasının Mülki Amir onayı ile uygulanmasına, karar verilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.