1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Başpiskopos Atallah Hanna'dan Korsan İsrail'e Kınama
Başpiskopos Atallah Hanna'dan Korsan İsrail'e Kınama

Başpiskopos Atallah Hanna'dan Korsan İsrail'e Kınama

A+A-

 

Batı Şeria'daki Rum Ortodoks Kilisesi Sebastia Başpiskoposu Atallah Hanna, Filistin halkına yönelik uyguladığı baskı ve zulüm politikalarıyla gündemden düşmeyen İsrail’in, işgal altındaki Kudüs şehrinde kültür alanında faaliyet gösteren iki kuruma baskın düzenleyerek yöneticilerini gözaltına almasını kınadı.

 

Başpiskopos Atallah Hanna, işgalci İsrail’in bu saldırısını, Filistinlilerin işgal atında olan Kudüs kentindeki kültürüne saldırı ve tüm ulusal ve kültürel kurumlarını zayıflatmaya yönelik sefil bir girişim olarak değerlendirdi. 

 

Siyonist İsrail rejiminin Kudüs kentindeki Filistinlilere ait kültürel ve sanatsal kurumlara saldırmasının, kentteki bütün dinlerin ve milletlerin kültürel faaliyetlerine karşı atılan düşmanca bir adım olduğunu belirten Atallah Hanna, bu adımın ciddi tehlikelere yol açabileceğini söyledi. 

 

İşgalci İsrail güçleri, dün (22 Temmuz Çarşamba) erken saatlerde, işgal altındaki Kudüs şehrinde kültür alanında faaliyet gösteren Yebus Kültür Merkezi ile Ulusal Müzik Konservatuarı’na baskın düzenleyerek yöneticilerini gözaltına aldı.

 

Diğer taraftan İsrail’in ilgili resmi makamlarından, kültür alanında hizmet veren söz konusu kurumlara yönelik gerçekleştirilen baskınlar hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.