1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Başörtüsünün bedelini biz ödedik, kaymağını onlar yedi'
'Başörtüsünün bedelini biz ödedik, kaymağını onlar yedi'

'Başörtüsünün bedelini biz ödedik, kaymağını onlar yedi'

Yeni Akit Gazetesi’ne verdiği röportajda Hdp içindeki başörtülü milletvekillerini eleştiren Ahmet Yesevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Sönmez'e cevap HDP'li Hüda Kaya'dan geldi.

A+A-

Yeni Akit Gazetesi’ne verdiği röportajda “PKK terör örgütüne karşı bir tek kınamada bulunamayan HDP’deki başörtülü isimlerin, akan her kandan vebal altında olduğunu ve sorumluluklarının bulunduğunu düşünüyorum” diyen Ahmet Yesevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Sönmez'e cevap HDP'li Hüda Kaya'dan geldi. Kaya, “Kimlerin bedel öderken kimlerin de masanın başında işin kaymağını yediklerinin çok iyi farkındayız.” dedi.

 

28 Şubat sürecinde başörtüsünü savunan yazıları sebebiyle 3 kızıyla birlikte idamla yargılanan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, hayatında ilk defa başörtülü biri tarafından hedef gösterildiğini söyledi. Kaya, 28 Şubat döneminde en ağır bedelleri ödeyenlerden biri olduğunu, ancak o dönemde ‘başımıza bir iş gelir' diyerek kendilerine selam vermekten kaçınanların bugün mağdur edebiyatı yaptığını belirtti. Sönmez'in ifadeleri için, “Cumhurbaşkanı'nın sabah akşam söylediği sözlerin bir trolvari taklidinden öte değil.” nitelendirmesinde bulunan Kaya, “Bugün iktidardakiler, belli yerlerde köşe başını kapmış olanlar, başörtüsü mağduriyetinin kaymağını yemeye devam edenler, Fatma Hanım ve onun gibi düşünenler bilsinler ki, dün 28 Şubat'ta biz bu bedelleri öderken bunların her biri bize selam dahi vermekten kaçan, ‘bizim de başımıza bir iş gelir' diye bize el vermekten kaçan insanlardı. Bugün başörtüsü yasağını kaldırmış bir lider olarak sunularak bizi bir mihnet altında bıraktırmaya çalışıyorlar. Yok, öyle dava! Biz o günleri yaşadık. Kimlerin yanımızdan geçip geçmediğini, selam verip vermediğini çok iyi biliyoruz. Kimlerin bedel öderken kimlerin de masanın başında işin kaymağını yediklerinin de çok iyi farkındayız ki, bugün de aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar.” dedi. 

 

 

İslamianaliz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum