1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Başkanlıktan Maliki’ye: Tarihin çöplüğüne gideceksin
Başkanlıktan Maliki’ye: Tarihin çöplüğüne gideceksin

Başkanlıktan Maliki’ye: Tarihin çöplüğüne gideceksin

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Sözcüsü Dr. Ümit Sabah’tan, Başkan Barzani’nin bağımsızlığa ilişkin girişimlerini “Irak Anayasası’nın çiğnenmesi” olarak tanımlayan Irak eski Başbakanı Nuri Maliki’ye tepki geldi.

A+A-

 

 

Irak eski Başbakanı Nuri Maliki, Lübnan merkezli Al-Akhbar Lübnan’a verdiği röportajda, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Kürdistan’ın bağımsızlığıyla ilgili girişimlerinin, Irak Anayasası’nın çiğnenmesine yönelik olduğunu söylemişti.

Başkanlık Sözcüsü Dr. Ümit Sabah tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Irak eski Başbakanı Nuri Maliki, Lübnan merkezli Al-Akhbar Lübnan’a verdiği röportajda, Kürdistan halkının haklarına ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Sayın Mesud Barzani’ye yönelik asılsız ve hadini aşacak konuşmalar yapmıştır” denildi.

Malik’nin Irak’ta sebep olduğu olayların sıralandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Maliki, Kürdistan halkına olan düşmanlığını seçim reklamı olarak kullanmayı alışkanlık edinmiştir. Fakat gerçek şu ki; Maliki’nin de, sarfettiği sözlerin de, kendisini takip eden kitlenin de bizim gözümüzde hiçbir değeri yoktur.

Irak’ın başına bela olan, yenilgiye ve terörün büyümesine sebep olan birinin, hâlâ konuşuyor olması oldukça şaşırtıcıdır. Böyle birinin utanması gerekiyor. Irak’ı kaosa sürükleyen birinin, yaşamına son vermesi ya da Irak halkının gözünden uzak durması gerekiyor.

Bu zât, Irak’ı dünyada yolsuzluk sıralamasında bir numaraya çıkaran, hırsızlık, başı boşluk ve gruplaşmaya neden olan kişidir. Bu kişinin döneminde yüzlerce Sünni aydın teröre kurban verildi, bir kısmının ise akibeti bilinmiyor.”

Nuri Maliki’nin anayasayı bizzat kendisinin ihlal ettiğine dikkat çekilen açıklama, şöyle devam etti:

“Maliki, karanlık iktarında halka ve anayasaya saygı gösterseydi, emin olun ki bu denli büyük bir felaket yaşanmazdı. Anayasayı bu kadar ihlal eden birinin, anayasa söylemiyle gösteri yapmasına da hakkı yoktur.

Bağımsızlık Kürdistan halkının hakkıdır. Maliki, bu konuda konuşacak hiçbir konuma sahip değildir. Şunu çok iyi bilsin ki; bağımsızlık konusunda tüm Kürdistanlılar ve Kürdistan’daki taraflar tek ses ve tek tutum içindedir. Kendisi, iradesiz birkaç Kürt’ü seviyor olabilir... Şundan emin olunsun ki, kendisi ve söz konusu iradesiz Kürtlerin yeri tarihin çöplüğüdür. “

 

Rudaw

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.