1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Başkan Barzani, Pompeo ile görüştü
Başkan Barzani, Pompeo ile görüştü

Başkan Barzani, Pompeo ile görüştü

A+A-

Başkan Mesud Barzani, diplomatik temaslarda bulunmak üzere Erbil'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Ortadoğu turu kapsamında Irak'ın başkenti Bağdat'taki temaslarının ardından Kürdistan'ın başkenti Erbil'e geldi.

Pompeo'nun Erbil'deki ilk durağı Başkan Mesud Barzani'nin ofisi oldu.

Ürdün ziyaretinin ardından Mısır’a gitmesi beklenirken sürpriz bir şekilde Irak’a gelen Pompeo, Bağdat ziyareti kapsamında Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin yanı sıra diğer üst düzey yetkililerle bir araya gelmişti.

Irak’taki ABD askeri üssünü de ziyaret eden Pompeo’un Ortadoğu turu, Irak’ın yanı sıra Ürdün, Mısır, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Umman’ı kapsıyor.

BAŞKAN BARZANİ İLE POMPEO GÖRÜŞMESİNİN İÇERİĞİ

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kürdistan Parlamentosu Grubu Başkanı Hemin Hewrami, Başkan Mesud Barzani ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun görüşmesinin içeriğine dair açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hewrami, Pompeo’nun görüşme boyunca Başkan Barzani’ye, Ekselansları ve Sayın Başkan diye hitap ettiğini söyledi.

Görüşmede, Irak, Suriye ve bölgesel konuların gündeme geldiğini kaydeden Hewrami, Pompeo’nun Kürdistan’ın rolüne ve Başkan Barzani’nin bilinçli adımlarının önemine değindiğini belirtti.

Bir çok konunun görüşmede gündeme geldiğini vurgulayan Hewrami, Pompeo’nun görüşme sırasında bölgedeki sorunların hakikatini Başkan Barzani’den öğrenmeye geldiğini defalarca tekrarladığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.