1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Başkan Barzani: Kürt halkı barışçıl yollarla meşru haklarını talep etmiştir
Başkan Barzani: Kürt halkı barışçıl yollarla meşru haklarını talep etmiştir

Başkan Barzani: Kürt halkı barışçıl yollarla meşru haklarını talep etmiştir

A+A-

 

 

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Öğrenciler Birliği ve Kürdistan Gençler Birliği’nin 65. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Kürdistan halkının barışçıl yollarla kendi hakkını talep ettiğini söyledi.

 

 

Öğrenci ve gençlerin Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinin tüm aşamalarında önemli rollerinin olduğunu belirten Başkan Mesud Barzani, “Kürdistan milli mücadelesinde cesaretleri ve verdiklerini kurbanlarla önemli bir yere sahip olan öğrenci ve gençlerin Kürdistan halkının kendi haklarını elde etme mücadelesini verdiği bu süreçte daha çok hassas ve sorumluk duygusunda olması gerekmektedir” dedi.

Gençlerin Kürdistan halkının mücadele değerlerine bağlı olup saldırılar karşısında ümitsizliğe düşmemeleri gerektiğini kaydeden Başkan Barzani şunları söyledi: “Milletimiz ve Peşmerge güçlerimiz pek çok kurban vermiş, diktatörlüğün karşısında durmuş, terör ve şiddet düşüncesini yenmiştir. Aynı şekilde barışçıl yollarla kendi haklarını talep eden Kürdistan halkı güçlü bir iradeyle bu tutumunu sürdürmüştür.

Kürdistan halkının haklı mücadelesinde sevgili öğrenci ve gençlerimizin büyük bir iradeyle yer alıp, mücadeleyi zenginleştirmeleri gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.