1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Başkan Barzani: Alternatif için çok geç
Başkan Barzani: Alternatif için çok geç

Başkan Barzani: Alternatif için çok geç

Başkan Mesud Barzani, ABD, İngiltere, Fransa ve BM’nin referandumun ertelenmesine yönelik sunduğu alternatif hakkında, “Alternatifler için zaman kalmadı” dedi.

A+A-

Başkan Mesud Barzani bugün Duhok’ta Ninova bölgesindeki farklı din ve etnik gruptaki bileşenlerle bir araya geldi.

Barzani, burada yaptığı konuşmada, “Referandum kararı, Kürdistan’daki tüm taraflarca alındı. Şu an sunulan öneri ve alternatifler için çok geç kalındı” ifadesini kullandı.

“Referandumu ertelememizi isteyenlere, ‘Daha iyi bir alternatifiniz varsa buyrun sunun’ dedik. Ancak hiç kimse daha iyi bir alternatifle gelmedi” diyen Başkan Barzani, sözlerine şöyle devam etti:

“Referandum sınırların çizilmesi anlamına gelmiyor. Aksine sorunları çözmek için kapıların aralanması anlamına geliyor. Referanum bir kesimin başka bir kesimi baskı altına alması anlamına da gelmiyor. Geleceğinize kendiniz karar vereceksiniz.”

Bazı kesimlerin referandumun yasal olmadığı yönündeki iddialarını da yanıtlayan Başkan Barzani, “Bağımsızlık referandumu Kürdistan halkının kararıdır ve yasallığını da halktan alacağız” diye konuştu.

ABD’in IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, BM Irak Temsilcisi Jan Kubis ve İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Frank Bakery, 2 gün önce Başkan Barzani ile bir araya gelip, referandumun ertelenmesi için alternatif sunmuştu.

Başkan Barzani ise, dün Duhok’un Amedi’ye ilçesinde yaptığı açıklamada, “referandumu ertelemeyeceklerini” söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.