1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Başıma gelenler Suriye'de yaşadıklarımı hatırlattı
Başıma gelenler Suriye'de yaşadıklarımı hatırlattı

Başıma gelenler Suriye'de yaşadıklarımı hatırlattı

Esed rejiminden kaçarak Fransa'ya gelen gazeteci Ameer Al Halbi, Paris'te güvenlik yasa tasarısına karşı yapılan protesto eyleminde polis şiddetine maruz kaldı. Halbi, "Benim için çok zordu. Başıma gelenler Suriye'de yaşadıklarımı hatırlattı." dedi.

A+A-

 

Fransız polisinin özellikle sarı yeleklilerin eylemlerinden bu yana göstericilere ve gazetecilere uyguladığı şiddet son dönemlerde büyük tepkilere neden oluyor. Sarı yeleklilerin gösterilerinde bine yakın kişi yaralanırken, bunlardan 127'si gazeteci. 

Basın özgürlüğü ile özel hayatın gizliliğini ihlal edeceği ve polis şiddetini artırabileceği gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde olan güvenlik yasa tasarısına karşı yapılan protesto eylemlerinde birçok gazeteci polis tarafından yaralandı.

3,5 yıl önce Esed rejiminden kaçarak Fransa'nın başkenti Paris'e gelen Al Halbi, Paris'te geçen hafta tasarının protesto edildiği gösteride polis şiddetinin kurbanlarından biri oldu.

2017'de Dünya Basın Fotoğrafları Vakfı Ödülleri "Haber Fotoğrafı" kategorisinde, yaşadığı kent Halep'teki yıkımı yansıtan karesiyle 2'nci olan Al Halbi, Halep'te yine 2017'de çektiği diğer bir fotoğrafla da savaş muhabirleri için verilen Bayeux Calvados ödülüne layık görülmüştü.

AA muhabirine konuşan Al Halbi, Paris'te geçen haftaki gösteriyi yerinden takip ettiğini, Republique Meydanı'ndan Bastille Meydanı'na giderken bir noktada polisin göstericileri kovaladığını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.