1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Başbuğ: KCK'lılar da Yeniden Yargılansın
Başbuğ: KCK'lılar da Yeniden Yargılansın

Başbuğ: KCK'lılar da Yeniden Yargılansın

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, terör örgütü KCK davası sanıklarının da yeniden yargılanması gerektiği mesajını verdi.

A+A-

"Paralel devlet", "çete", "milli orduya kumpas" sözleri sonrasında ortaya çıkan "yeniden yargılama" tartışması gündemde.

BAŞBUĞ: EĞER YENİDEN YARGILAMA OLACAKSA...

Balyoz ve Ergenekon davaları üzerinden yürüyen "yeniden yargılama" konusunun KCK yargılamalarını da kapsayıp kapsamaması konusunda Cumhuriyet gazetesine değerlendirmede bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Eğer yeniden yargılama olacaksa "Bana olsun, ona olmasın" diyemeyiz. ÖYM'ler kalktığında bu antidemokratik mahkemelerin elindeki tüm dosyalar genel yargıya gitmelidir." dedi.

Başbuğ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun "yeniden yargılama" girişimlerine askerin nasıl baktığını da şu sözlerle anlattı:

"Sayın Metin Feyzioğlu'nun çalışmalarını takip ediyoruz. Bize göre gerçekçi. Çünkü görüyorsunuz yargı alanında olağanüstü bir dönemden geçiyor Türkiye. Olağanüstü şartları olağan tedbirlerle aşmak zor. Ancak olağanüstü tedbirlerle aşabilirsiniz.

"MADEM HERKES RAHATSIZ..."

Meclis Başkanımız Cemil Çiçek bile 'Yargı bağımsızlığı öldü'dedikten sonra kaosu aşmak için olağanüstü tedbirler lazım. Madem herkes ÖYM'ler kalksın diyor, madem çoğunluk terör mahkemeleri kalksın diyor, uzun tutukluluktan rahatsız oluyor, o zaman yeniden yargılama yapılsın. Biz bu öneriyi çözüm olarak görüyor, koşulsuz destek veriyoruz.

"YAPILABİLECEK 2 YÖNTEM VAR"

Yeniden yargılamayı gerektiren o kadar çok delil var ki ortada. Yapılabilecek iki yöntem var. Ya Meclis yasa çıkaracak yeniden yargılama yapılacak ya da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı sanıklar lehine Dava Daireleri Genel Kurulu'na götürebilir. Yeniden yargılamaya karşı olanlar varsa o zaman ikinci yol işlesin. Onun önünde yasal engel yok ki. Yeter ki artık herkesin kabul ettiği bu adaletsizliği giderelim."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.