1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Davutoğlu, '2 Kasım'da iktidar kesin' dedi
Başbakan Davutoğlu, '2 Kasım'da iktidar kesin' dedi

Başbakan Davutoğlu, '2 Kasım'da iktidar kesin' dedi

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin kesin olarak tek başına iktidar olacağını öne sürdü. Davutoğlu, "Biz 2 Kasım sabahı iktidar olması kesin olan bir partiyiz. AK Parti'siz bir hükümet zaten imkansız" diye konuştu.

A+A-

Başbakan Davutoğlu, Kanal 7'de yayınlanan İskele Sancak programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Beyannameyi biz değil halk yazdı. Halkla beraber bir fikir olması sürecini yaşadık. Şu anki tüm anketler gösteriyor. Biz 1 Kasım'da iktidar olması neredeyse kesin olan bir partiyiz. Şuandaki tüm veriler tek başına iktidar olmamızı gösteriyor. Ama ne olursa olsun Ak Parti lokomotif olacak. AK Parti'nin olmadığı bir hükümet imkansız gibi.

Biz 2 Kasım sabahı iktidar olması kesin olan bir partiyiz. AK Parti'siz bir hükümet zaten imkansız. Gençlerimize, kadınlarımıza, esnafımıza, çiftçimize yeni vaatlerimiz olacak. Ciddi çalışmalar yaptık. Bol keseden vaatlerin faydası olsaydı CHP yüzde 25'in üstünde oy alırdı. AK Parti döneminde gençlerin beklenti çıtası yükseldi.

'CHP İLE KOALİSYONA GİDEMEMİZİN NEDENİ…'

CHP ile koalisyona gidememizin nedenleri de eğitim ve dış politikadır. CHP, imam hatipleri kapatmayacağız diyor ama son 4 yıla bırakacağız diyor. Bu 28 Şubat zihniyeti. Bu okullar, bu ülkenin çocuklarının okuduğu yerler. Ayrımcılığa tabi tutulamazlar.

1 Kasım'da sandıkların birleştirilmesinin siyasi bir yönü yok, hukuki bir karardır. Eğer reform hükümeti kurma yetkimiz olsaydı bunlardan biri de bu yasal değişikliği yapmaktı. Şimdi yapılmak istenen de bu.

SANDIKLARIN TAŞINMASI

Yüksek Seçim Kurulu sandıkların yerini tespit ediyor şuanda. Gelen talebi doğru okumak lazım. 1 Kasım'da sandıkların birleştirilmesinin siyasi bir yönü yok. Hukuki bir karardır. Biz AK Parti olarak YSK'nın verdiği kararı hukuken doğru buluruz.

YSK, AK Parti'ye veya hükümete bağlı değil. AK Parti'nin tüm dediklerini kabul etmiyor. Bütün partilere eşit mesafede. Hatta bizim Tunceli'de itirazımız vardı bunu kabul etmediler. Biz gidip başka yerde mitingimizi yaptık.

'SEÇİM GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK'

Seçim güvenliği kesin bir şekilde sağlanacak. Bu konuda CHP, HDP ve MHP bir sorumluluk hissetselerdi milletvekillerinin bakan olmasına engel olmazlardı. Mem bu konularda duyarlılığınız vardı niçin bu hükümete katılmadınız? Biz Türkiye'yi hükümetsiz bırakmadık. Bu sorumluluğu almayanların seçim güvenliği konusunda eleştiri yapmaya hakkı yok.

BASINA YAPILAN SALDIRILAR

Türkiye bir hukuk devletidir. Muhatap kim olursa olsun yapılan suçtur hem de büyük bir suçtur. Star'a Akit'e ya da Ahmet Hakan'a… Kim oldukları önemli değil. Şiddetin her türlüsü lanetlenmeli, kınanmalıdır. Hukuk çerçevesinde de sorumlular yakalanmalıdır. İlkesel tutum varken, olayın mahiyeti araştırılırken hükümeti suçlamak doğru değil.  Bu konu üzerine gidildi ve sorumlular yakalandı.

Koruma meselesini iner inmez sordum. Daha önce istenmemiş. 10 gün önce istenmiş. 2 gün önce de son yazı onaylanmış. Koruma hemen verilmeliydi. Ama bunun bir hukuki prosedürü var. ‘Hemen vereceksiniz' o arada da prosedür tamamlanacak. Hepsine geçmiş olsun dileğimi iletiyorum. Bana ne kadar karşı olurlarsa olsunlar, onun yanındayım bu konuda yine de. Şunu ifade edeyim. Bir yaklaşım da şu: Gazetecilere, gazetelere olursa tepki şunlara olursa hükümet suçlanır demek de doğru değil. Bu tür saldırılara karşı ilkeli bir duruşumuz var."



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.