1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Başbakan Barzani: PKK’ye defalarca söyledik, kabul etmiyoruz
Başbakan Barzani: PKK’ye defalarca söyledik, kabul etmiyoruz

Başbakan Barzani: PKK’ye defalarca söyledik, kabul etmiyoruz

A+A-

 

 

Başbakan Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi topraklarının komşu ülkelerin güvenliğine zarar vermek için kullanılmasını kabul etmediklerini söyledi.

 

 

Bakanlar kurulu kurulu toplantısı ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Barzani, memurlara müjde vererek, “Bugünkü toplantıda memurlarımızın çıkarına karar vedik” dedi.

Memur maaşları

Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi bütçesini kesmesi, IŞİD savaşı ve petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle hükümetin memur maaşlarını ödemekte sıkıntı yaşadığını dile getiren Neçirvan Barzani, “Yakın zamanda yapacağımız iyileştirmelerle Kürdistan’da maaşlarda da iyileştimeye gidilecek, kısıtlamalar kalkacaktır” ifadelerini kullandı.

Maaş kısıtlamalarına karşı düzenlenen gösterilerin bazı siyasi çevrelerce kötü amaçla kullanıldığına vurgu yapan Başbakan Barzani şu ifadeleri kullandı:

Gösteri ve protestolar

“Memurların gösterilerini haklı ve meşru görüyoruz. Ancak bazı siyasi tarafların bu durumu kendi çıkarları doğrultusunda kullanmasını doğru bulmuyoruz. Hükümetimiz kessinlikle Kürdistan’a kargaşa ve kaos yaratmak isteyenlere izin vermeyecektir.

Şehirlerimizde bozgunculuğun önlenmesi için hertürlü tedbiri alacağız. Bazı taraflar daha önce de ‘Kürdistan hükümetine doğrudan bütçe gönderme, muhattab alma’ diye Irak Başbakanı Haydar Abadi’ye telkinde bulunmuşlardı. Bu taraflar memur maaşlarının gecikmesinin de sorumlusudur.”

İktidarın seçim sandığı ile geldiğini ve seçim sandığı ile gideceğini dile getiren Barzani, “Buna da halk karar verir. Fakat halkımız şunu iyi bilmeli; hükümetin parası olduğu halde maaşları ödememesi imkansızdır. Böyle bir durum yoktur. Fakat bazıları yanlış bilgilerle halkın kafasını da karıştırmaya çalışıyor” diye konuştu.

Sınırların güvenliği konusu

Bir soru üzerine Kürdistan Bölgesi topraklarının komşu ülkelerin güvenliğine tehdit olacak şekilde kullanılmasına karşı olduklarını belirten Neçirvan Barzani, şöyle dedi:

“Bizim bu konuda bir prensibimiz var. Hiçbir şekilde Irak Kürdistan’ı topraklarının komşularımızı vurmak ve güvenliklerini tehlikeye atmak için kullanılmasını kabul etmiyoruz. Bu prensibizimi Türkiye, İran, Suriye ve her taraf için geçerli. Hiç bir şekilde topraklarımızın bu ülkelere yönelik tehdit ve kargaşa içşin kullanılmasını istemiyoruz.

Malesef, birçok defa bunu PKK’ye de söyledik. Bu toprakları kullanıp gidip Türkiye’de eylem yaparak geri dönmenizi kabul etmiyoruz, dedik. Bunun böyle olmasını sağlayan sebepler var ve bu sebeplerin de ortadan kaldırılması gerekiyor. Aksi takdirde çözümden de bahsedilemez.”

Başbakan Barzani ABD-Erbil ilişkilerinin iyi durumda olduğunu da vurgulayarak karşılıklı ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Neçirvan Barzani bir soru üzerine Bağdat ile tüm görüşmelerin şeffaf bir şekilde yapıldığını ve hiçbir gizli görüşmenin sözkonusu olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.