1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü
Başbakan Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Başbakan Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Başbakan Neçirvan Barzani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Ankara’da bir araya geldiği bildirildi.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Hükümeti resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre dün Cumhurbaşkanı Yemin Töreni’ne katılan Başbakan Neçirvan Barzani ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında kısa bir görüşmenin gerçekleştiği kaydedildi.

Görüşmede Başbakan Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kuttlayarak yeni görevinde başarılar diledi. Açıklamaya göre ikili görüşmede, liderler Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasındaki dostane ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.

Ayrıca açıklamaya göre, Başbakan Neçirvan Barzani dün Ankara’da Abdullah Gül, eski Başbakan Binali Yıldırım, Enerji  ve Dışişleri Bakanaları  ile de biraraya geldi.

Başbakan törene katılan Sudan devlet Başkanı, Katar Emiri, Filistin Başbakanı, Tataristan Başbakanı, İran İslam Cumhuriyeti ,İtalya, Montenegro, Azerbaycan heyetleriyle de kısa görüşmeler gerçekleştirdi.

Başbakan Neçirvan Barzani dün Türkiye’nin daveti üzerine Recep Tayyip Erdoğan’ın Külliye’de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni’ne katılmak üzere Ankara’ya gitmişti.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Başbakan’ın Ankara ziyaretinin Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasında  yeni bir sayfanın açılması açısından önemli olduğunu  söylemişti. 

Dizayi, Başbakan’ın Ankara’dan sonra Avrupa ülkelerini ziyaret edeceğini belirtmişti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.