1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani Yardım Vakfı’ndan 9 ülkeye yardım
Barzani Yardım Vakfı’ndan 9 ülkeye yardım

Barzani Yardım Vakfı’ndan 9 ülkeye yardım

A+A-

Barzani Yardım Vakfı (BCF), etnik, dini ve ideolojik ayrım gözetmeksizin 9 ülkeye yardım ulaştırarak, muhtaç insanlara yardım elini uzattı.

Bugün 5 Eylül Uluslararası Hayırseverlik Günü ve dünyadaki savaş ve afet benzeri olaylar nedeniyle ihtiyaç sahibi insanlara ulaşabilen bir Kürt yardım kuruluşu da var: Barzani Yardım Vakfı

15 yıldır hizmet veren BCF, şimdiye kadar 3 buçuk milyondan fazla insana yardım ulaştırdı. Kurulduğu günden beri yoksul ve mağdur insanlara yarım ulaştıran BCF, her geçen gün biraz daha gelişiyor.

K24’e konuşan BCF Başkanı Musa Ahmed, “Son savaşlar ve olaylarda Barzani Yardım Vakfı, Kürdistanlıların duygularına tercüman olup ayrım gözetmeksizin hizmet ve yardım ulaştırmayı başardı. Uluslararası konferans ve toplantılarda, olaylar sırasında Barzani Yardım Vakfı’nın, Kürdistan Bölgesi’nin imajına katkı sağladığından söz ediliyor” dedi.

BCF; okul, mülteci kampları ve kültür merkezi inşası ve onarımında, gıda yardımı gibi onlarca faaliyetlerle 9 ülkeye yardım ulaştırabildi.

BCF Program ve İlişkiler Sorumlusu Karzan Nuri, “Barzani Yardım Vakfı, diğer ülkelerdeki insanlara yardım ederek iki mesaj veriyor. Birincisi uluslararası toplumda Kürtlerin büyük bir insani kültür bilincine sahip olduğunu ve bu kültürün sadece kendimize yönelik olmadığını göstermek, ikincisi de yardıma muhtaç kişiler ile ajans ve kuruluşlar arasında köprü olabilmek” diye belirtiyor.

Barzani Yardım Vakfı en son Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaşanan büyük patlamada zarar gören insanlara yardım ulaştırmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.