1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani: Suriye’deki gelişmeler Kürt halkının zararına sonuçlanmamalı
Barzani: Suriye’deki gelişmeler Kürt halkının zararına sonuçlanmamalı

Barzani: Suriye’deki gelişmeler Kürt halkının zararına sonuçlanmamalı

Mesud Barzani, Kürdistan Parlamentosu Başkanlığına ilk kez bir kadın başkanın seçilmesinin Kürdistan’da siyaset kültürünün geliştiği anlamına geldiğini söyledi.

A+A-

 

Başkan Barzani bugün Erbil’in Salahaddin ilçesinde Belçika Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Alexander De Croo, Avrupa Birliği (AB) İnsani Yardım Komiseri Cristos Spelanz ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Görüşme hakkında Başkan Barzani’nin sitesinden yapılan açıklamaya göre, Belçikalı Bakan De Croo, IŞİD savaşı döneminde Kürdistan’ın bölgede huzuru sağlayan bir merkez olduğunu belirterek, bu ziyaretin AB ve Belçika’nın desteğinin devam edeceği niteliğini taşıdığını söyledi.

 

Terörle mücadelede hala atılması gereken ortak adımlar olduğuna dikkat çeken De Croo, AB ve Belçika’nın Kürdistan Bölgesi’ni bu konuda mütrefik olarak gördüğünü vurguladı.

 

De Croo, kriz ve terör tehditlerinin sürdüğü dönemde Kürdistan Bölgesi’nin Avrupa ve dünyaya yardımcı olduğunu, çok sayıda mülteciyi barındırdığını hatırlattı.

 

Kürdistan Parlamentosu Başkanlığına kadın bir vekilin seçilmesi nedeniyle Başkan Barzani’yi kutlayan Belçikalı Bakan, bu olumlu adımın Kürdistan’da siyasi sürecin ilerlediğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

 

AB heyeti ayrıca Irak’taki istikrar ve güvenliğe önem verdiklerini aktardı.

 

IŞİD’le savaşta Kürdistan halkına verilen destekten dolayı AB ve Belçika heyetine teşekkür eden Başkan Barzani ise Kürdistan Bölgesi’nin terörle mücadeledeki kararlılığını yineledi.

 

Barzani, Kürdistan halkının sahip olduğu kültürün “terörün Kürdistan’da yerleşmesine izin vermediğini” söyledi.

 

Irak ve Kürdistan bölgesinde gerçekleşen parlamento seçimlerini “tarihi” olarak nitelendiren Mesud Barzani, parlamento başkanlığına ilk kez bir kadın başkanın seçilmesinin Kürdistan’da siyaset kültürünün geliştiği anlamına geldiğini ifade etti.

Görüşmede, terör fikrinin bölge barışı için tehdit olduğuna dikkat çekilirken teröre karşı askeri mücadelenin yanı sıra ideolojik mücadele verilmesinin de önemine işaret edildi.

 

Suriye’deki durumun da tartışıldıüğı görüşmede, Başkan Barzani, Suriyeli Kürtlerin geleceği hakkındaki endişelerini dile getirerek ülkedeki gelişmelerin Kürt halkının zararına sebep olmaması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.