1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barzani: Savaşın durması için sürekli çaba içerisindeyiz
Barzani: Savaşın durması için sürekli çaba içerisindeyiz

Barzani: Savaşın durması için sürekli çaba içerisindeyiz

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’nin Rojava’ya başlattığı askeri operasyonu endişe ile izlediklerini ve savaşın durması için sürekli bir çaba içerisinde olduklarını açıkladı.

A+A-

 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna başlattığı operasyona ilişkin yazılı bir mesaj yayımladı.

 

Savaşın durması için her türlü arabuluculuğa ve yardıma hazır olduklarını belirten Neçirvan Barzani, “Başlangıcından itibaren durumu gözlüyor ve özellikle Suriye muhalefetinden radikal gruplarının katıldığı Fırat’ın doğusundaki askeri operasyonu derin endişe ve üzüntüyle izliyoruz” dedi.

Neçirvan Barzani, “savaşın sadece sivil halkın ölümüne, göç etmesine, bölgedeki istikrarın bozulmasına ve terörün yeniden canlanmasına yol açtığını” ifade etti.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın terörle mücadelede çok sayıda kurban verdiğini ve savaştan çok zarar gördüğünü vurgulayan Neçirvan Barzani, durumun bölge ve dünya için tehlikeli ve beklenmedik sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, “Savaşın durması ve huzurun sağlanması için sürekli bir çaba içerisindeyiz. Her türlü arabuluculuk ve yardım için hazırız” ifadelerini kullandı.

Çatışma ve savaşın bölgede sadece kargaşa, kaos ve tehlikeleri tetikleyeceğini vurgulayan Neçirvan Barzani, savaş ve çatışmaların DAİŞ’e karşı elde edilmiş kazanımları yok edeceğini ve bunun kimsenin çıkarına olmayacağının altını çizdi.

Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu (BMGK) ve uluslararası topluma Suriye’deki tüm tarafların haklarının korunduğu adil bir çözümün bulunması, savaşın durması ve istikrarın sağlanması için siyasi çözümü esas alınması ve sivil halkın göç etmesine müsaade edilmemesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.