1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Barzani: Referandumla bağımsızlık hamlesini başlatıyoruz
Barzani: Referandumla bağımsızlık hamlesini başlatıyoruz

Barzani: Referandumla bağımsızlık hamlesini başlatıyoruz

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Arap Üniversiteleri Birliği Genel Sekreter’i ile bir araya geldiği belirtildi.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı resmi sitesinde yer alan habere göre Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani bugün Selaheddîn kentinde Arap Üniversiteleri Birliği Genel Sekreteri Dr Sultan Abu Arabi ile Ürdün’deki Erbid üniversitesi başkanı Dr. Ziyad Kurdî’yi ağırladı.
Görüşmede Kürdistan halkının terörle mücadelede yürüttüğü mücade ve ödediği bedelleri öven Arap Üniversiteleri Birliği Genel Sekreteri Dr Sultan Abu Arabi, “Kürdistan Bölgesi’ndeki farklı dini ve etnik yapıların birlikte yaşama kültürü devam ediyor. Umarım Kürdistan halkı meşru haklarını elde etmeyi başarır” dedi.
Dr Sultan Abu Arabi, Ürdün’deki Kürtlerin durumu, Arap Üniversiteler Birliği ile Arap ve Kürt üniversiteleri arasındanki ilişki düzeyini de olumlu olarak değerlendirdi.
Başkan Barzani de Ürdün’deki Kürtlerin durumundan haberdar olduğunu Ürdün şahi ile ilişkilerinin kardeşlik temelinde olduğunu belirtti.

'Kürt halkı acıların tekrarlanması için bağımsızlık hamlesini başlattı'
IŞİD’in dünyada oluşturduğu tehdit ve Musul’un kurtarılması hakkında da konuşan Başkan Barzani, “Terör saldırılarının sebepleri halen varlığını koruyor. IŞİD düzeyinde yeni tehditlerin çıkma ihtimalleri de var. IŞİD’ın ortadan kaldırılması için varlık sebeplerine karşı mücadele edilmesi gerekiyor” dedi.
Kürdistan bağımsızlık referandumunu da değerlendiren Başkan Barzani, Irak ile Kürdistan halkının tarihsel geçmişine dikkat çekerek “Kürdistan halkının çektiği acılar her süreçte Kürt halkının hakları Irak devleti tarafıdan ihlal edildiğin ıspatlamıştır. Kürt halkı yaşadığı acıların tekrarından yoruldu artık. Bu nedenle referandum kararıyla bağımsızlık hamlesinin doğru adım atıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.