1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani: Kürtler’in 2 talebi var
Barzani: Kürtler’in 2 talebi var

Barzani: Kürtler’in 2 talebi var

Başkan Mesud Barzani, Kürtler’in Iraklı taraflardan ülke yönetiminde gerçek ortaklık ve anlaşmaların uygulanması için garanti istediğini söyledi.

A+A-

 

Başkan Barzani bugün Erbil’in Pirmam ilçesindeki ofisinde ABD Başkanı’nın DAİŞ’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve Erbil Başkonsolosu Steve Fagin’den oluşan heyeti kabul etti.

 

Görüşme sonrası Başkan’ın resmi sayfasından açıklama yapıldı.

Bölgedeki son gelişmeler ve DAİŞ’le savaşta Suriye ve Irak’ın batısında, sahada yaşanan değişimlerin ele alındığı görüşmede, Irak’ta yeni hükümet kurulması konusu da masaya yatırıldı.

Başkan Barzani ABD’li heyete, Kürdistani taraflar için öncelikli olanın, Iraklı tarafların ülke yönetiminde gerçek ortaklık prensibine bağlılığı olduğunu söyledi. Başkan ayrıca, anlaşmaların uygulanması için bir mekanizma ve garanti taleplerinin de olduğu vurgusu yaptı.

KÜRTLER’LE GÖRÜŞMELER

Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılan genel seçimin ardından yeni hükümetin kurulması için Bağdat ve Erbil arasında görüşme trafiği başladı.

Şii ve Sünni taraflar, Erbil’den yeni hükümette aktif rol almasını isterken Erbil, Kürtler için bazı önemli prensipler olduğunu vurguluyor.

Kürtler, önceki dönemlerde yapılan hataların tekrarlanmamasından yana. Bunun için de gerçek bir ortaklık ve anayasanın tam anlamıyla uygulanmasını istiyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.