1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani: Kürdistan'ı korumaya yeminliyiz
Barzani: Kürdistan'ı korumaya yeminliyiz

Barzani: Kürdistan'ı korumaya yeminliyiz

Başkan Mesud Barzani, Erbil'de yaptığı konuşmada, Kürdistan'ı korumaya yeminli olduklarını söyledi.

A+A-

 

Başkent Erbil’de kentin ileri gelen şahsiyetleriyle bir araya gelen Başkan Mesud Barzani, Kürdistan, Irak ve bölgenin içerisinden geçtiği sürece dair değerlendirmelerde bulundu.

 

Referandum süreci, 16 Ekim Kerkük ihaneti ve ihanetin Kürdistan halkına etkilerinden de bahseden Başkan Barzani, “Bağdat’taki yöneticiler Kürdistan’la aralarında yaşanan sorunları kullanarak, Irak halkını Kürdistan halkına düşman etmek ve yöneticiler arasındaki sorunu Kürt-Arap sorunu haline getirmek istediler. Ama 12 Mayıs’ta yapılan seçimler ortaya çıkardı ki, halk o yöneticileri desteklemedi ve Irak halkı Kürdistan halkını cezalandırmak isteyen yöneticileri sandıkta cezalandırdı” dedi.

Bazı kesimlerin referandum sürecinde KDP’ye siyasi ekonomik baskı uygulayarak halk desteğini kesmek istediğini belirten Başkan Barzani, “Ancak 12 Mayıs seçimlerinde ortaya çıkan sonuçla, KDP Kürdistan ve Irak genelinde parti olarak birinci oldu” ifadesini kullandı.

Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin her zaman barış içerisinde sürmesini istediklerini kaydeden Başkan Barzani “Biz savaşa karşıyız. Bağdat’la ilişkilerimizin her zaman diyalog ve barış içerisinde devam etmesini istedik ve istiyoruz. Ama bizi savaşa mecbur bıraktıklarında KDP Kürdistan halkını ve topraklarını korumaya yeminlidir” diye konuştu.

DAİŞ’le mücadele sürecinde Peşmergenin sergilemiş olduğu kahramanlıklara da değinen Başkan Barzani şöyle devam etti: “Bağdat’ta Iraklı siyasiler ile Kürdistanlı siyasiler arasında ciddi diyaloglar yürütülüyor. Irak’ta yeniden tek başlı bir yönetimin oluşmaması için görüşmeler neticesine ulaşacak. Irak Parlamentosu’nda önümüzdeki dönemde önemli kararlar alınacak.

Parlamentoda Kürtlerin haklarının korunması gerekir. Tek başlı hükümet olmaması için çalışacağız. Alınacak kararlarda gerçek ortaklık, uyum ve devlet kurumlarında eşitlik esasları üzerine uzlaşacağız.

Kürdistan seçimlerine gelince, KDP’nin seçimlerden güçlü bir şekilde çıkarak, güçlü bir hükümet kuracağına inanıyorum. Bu şekilde Kürdistan’daki siyasi, ekonomik ve idari sorunların bir an önce çözümü için güçlü adımlar atacaktır.

Biz her zaman bu milletin hizmetinde olduk ve bu millet için, amaçlarımız için gerekli olan her durumda can verdik.

Milletimizin başaracağına olan inancım tamdır.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.