1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani: Kerkük'ün Kürdistani kimliği konusunda tavrımız nettir
Barzani: Kerkük'ün Kürdistani kimliği konusunda tavrımız nettir

Barzani: Kerkük'ün Kürdistani kimliği konusunda tavrımız nettir

A+A-

Başkan Barzani Kerkük üzerine yayımladığı mesajda “Kerkük’ün Kürdistani kimliği konusunda tavrımız nettir, bu tavrımızdan asla geri adım atmayız" dedi.

Başkan Barzani Kerkük’e ilişkin bir mesaj yayımladı.

Başkan Barzani’nin resmi web sitesinde yer alan açıklamada, “Kerkük meselesi sadece iki siyasi parti arasındaki bir soruna veya birkaç siyasi taraf  arasındaki bir çekişmeye bağlanamaz.  Kerkük sorunu siyasi ve tarihi boyutları bulunan  çok eski ve büyük bir sorundur” dedi.

Başkan Barzani mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kerkük’teki olağanüstü duruma son vererek kentteki güvenlik ve idari konularının normale dönmesi, Kerkük halkına hizmet sunabilmesi için Kürt siyasi tarafların bir uzlaşıya varması önemli bir adımdır. Ancak Kerkük Valiliği konusu ilk önce Erbil ve Bağdat arasında bir çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Kerkük konusunda alınacak her karar kentte yaşayan bileşenlerin rızasını alarak hayata geçirilmelidir."  

Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkilerin olumlu yönde ilerlediğini, bu olumlu atmosferin Kerkük idaresi ve güvenliği konusunda yaşanan sorunların çözümüne katkısı olacağının altını çizen Başkan Barzani, “Kerkük'teki durum anayasa çerçevesinde normale dönmelidir. Çünkü Kerkük’ün şimdi içerisinde bulunduğu  durum artık sürdürülebilir değildir” dedi.

Kerkük’ün Kürdistani kimliğine bir kez daha vurgu yapan Başkan Barzani şunları dile getirdi: “Geçmişte olduğu gibi bugün de, Kerkük’ün Kürdistani kimliği konusunda tavrımız nettir ve bu tavrımızdan asla geri adım atmayacağız. Kerkük kenti, farklı dini, etniki kimliklerin Kerkük tebaasına bağlı, bir arada barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı   örnek bir kent olmalıdır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.