1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani: KDP’ye düşmanlık yapmaktan vazgeçin
Barzani: KDP’ye düşmanlık yapmaktan vazgeçin

Barzani: KDP’ye düşmanlık yapmaktan vazgeçin

A+A-

 

 

 Başbakan ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, “Tarihten ders alınsın. KDP’ye düşmanlıktan vazgeçin. Çünkü sonuçta hepiniz Erbil’e döneceksiniz” dedi.

 

Neçirvan Barzani, Irak Parlamentosu seçim propogandası kapsamında Başkent Erbil’de, partisinin düzenlediği mitinge katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Barzani, KDP’nin bu seçimde de Kürdistan’ın haklarını elde etmek için Bağdat’a gideceğini söyledi.

Barzani, “Kürdistanlı tüm siyasi taraflara buradan sesleniyorum. Seçimlerden sonra ortak bir şekilde oluşturacağımız Kürdistani programla, Iraklı siyasi taraflarla görüşmek üzere bir araya gelelim” dedi.

Irak Anayasası’nın taslağı hazırlandığında ABD ve İngiltere’nin gözetmen olduğunu hatırlatan Barzani, “Buradan şunu söylemek isterim; Irak Anayasası hiçbir şekilde uygulanmadı. Bizler anayasa çerçevesinde sorunların çözülmesini istiyoruz. Bağdat’ın adil bir şekilde davranmasını istiyoruz” diye konuştu.

KDP’nin her daim diplomaside ılımlı bir yol izlediğini vurgulayan Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Bağdat hükümetinin Kürdistan Bölgesi bütçesinin tamamını vermesini istiyoruz. Tarih, Kürdistan halkının haklarını vermeyenlerin muvafakat da olmadığını göstermiştir. Bizim öncelikli sorumuz 140. Maddenin uygulanmamasıdır. Seçimlerin ardından birkez daha Bağdat’a gidip, sorunlarımızın çözümü için çalışacağız.”

Barzani, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Kürdistan’ın zor süreçten geçtiğinin farkındayız. Sürecin aşılması içinde sorumluluktan asla kaçmayacağız.

Hiçbir zaman hata yapmadığımızı dillendirmedik. Çalışıyoruz ve hatalarımız da olabilir. Çalışmayanlar, yerinde oturanlar elbetteki hata da yapmaz.

Allah’ın izniyle Kürdistan Bölgesi’nde durum iyiye gidecek. Kürdistan’ın içinde birlik olduğu sürece şartlarımız çok daha iyi olacak.

KDP’ye düşmanlıktan vazgeçin. Şu çok iyi bilinsin ki; KDP hiçbir zaman kimseye yem olmayacaktır.”

“KDP bu eşsiz tabana sahip olduğu sürece dünya bizimle muhatap olacaktır” diyen Başbakan Barzani, Kürdistan’ın istikrarlı ve huzurlu olacağından emin olun” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.