1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani, Kanaat önderleri ve din adamlarıyla bir araya geldi
Barzani, Kanaat önderleri ve din adamlarıyla bir araya geldi

Barzani, Kanaat önderleri ve din adamlarıyla bir araya geldi

Kanaat önderleri ve din adamlarıyla bir araya gelen Mesud Barzani, referandumun Kürdistan’ın yaşadığı sıkıntıların nedeni olmadığını, yaşanan sıkıntıların nedeninin Kürdistan halkını referanduma gitmeye sevk eden uygulamalarla bağlantılı olduğunu söyledi

A+A-

 

Duhok kentinde Badînan bölgesinin Müslüman, Hristiyan ve Ezdi din adamlarının yanı sıra, kanaat önderleriyle bir araya gelen Başkan Mesud Barzani, Badînan halkına direniş ruhundan ötürü teşekkürlerini sunarak, bölge halkının terörle mücadelede nice kurbanlar verdiğini ve referandum sürecinde de tüm iradelerini barışçıl ve demokratik bir yöntemle tüm dünyaya gösterdiklerini belirtti.


 

Referandum sonrası yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Barzani, referandumun şuan Kürdistan’da yaşanan sorunların kaynağı olmadığını, sorunların kaynağının Kürdistan halkını referanduma gitmeye sevk eden uygulamalarla bağlantılı olduğunu ifade etti.
Geçmiş yıllarda Irak’ın yaşamış olduğu siyasi süreçlere değinen Başkan Barzani, “Irak, ortaklığı, dengeleri ve anlaşmaları çiğnedi. Şimdi de onlar anayasanın savunuculuğunu yapıyor ve kendi istekleri doğrultusunda anayasayı yorumluyorlar” dedi.
16 Ekim’de Kerkük işgaline neden olan ihanete de değinen başkan Barzani, Bağdat hükümeti ve uluslararası toplumun referanduma yönelik tutumuna dair eleştirilerde bulundu.
Kendisinin konuşma, diyalog ve karşılıklı anlayış taraftarı olduğunun altını çizen Başkan Barzani, “Kürdistan halkı zulüm dilini kabul etmez. Kürdistan halkı ümit ve iradesini diri tutmalı. Kürdistan halkı geçmişte gösterdiği direniş ve fedakârlıkları iyice koruyarak daha da ileriye taşımalı. Özellikle Kürdistan’daki kardeşlik ruhu ortamı, özgürlük ve farklı din ve ırklar arası eşitlik ortamı korunmalı” diye konuştu.

 

 

                             

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.