1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Barzani, İstikrar İçin Hazırız
Barzani, İstikrar İçin Hazırız

Barzani, İstikrar İçin Hazırız

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak’a istikrarın dönmesi için her türlü yardımda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

A+A-

 

Başbakan Neçirvan Barzani bugün Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis’le Erbil’de görüştü.

 

Görüşme sonrası yapılan yazılı açıklamada, Irak’ta son günlerde güney bölgesinde yaşanan olayların ele alındığı belirtildi.

Kubis, siyasilerin, hükümet kurma görüşmelerine bir an önce ciddi şekilde başlaması ve vatandaşların taleplerine yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

BM yetkilisi ayrıca, yeni hükümet kabinesinin oluşturulmasında Kürdistan’ın rolünün önemli olduğuna vurgu yaptı.

Neçirvan Barzani ise, hükümet kurma görüşmelerinin başlaması için Federal Mahkeme’nin sonuçları onaylamasının önemli olduğuna işaret etti.

Kürdistan’ın, Irak’ta istikrarın sağlanması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Neçirvan Barzani, göstericilerin taleplerinin, hükümet programı çerçevesinde ele alınması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.