1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Barzani: İşgal var, kabul edilemez!
Barzani: İşgal var, kabul edilemez!

Barzani: İşgal var, kabul edilemez!

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Kerkük’ün işgal altında olduğunu belirterek, yaşananları kabul edilemez olarak niteledi.

A+A-

 

Mesrur Barzani bugün koalisyon güçleri koordinasyon merkezinin Kürdistan’daki sorumlusu General Joseph Anderson ve beraberindeki heyetle bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Görüşmede Erbil’in Koye ilçesinde Doğu Kürdistanlı (Rojhılat) Kürdistan Demokrat Partisi’ne (HDK) yönelik saldırıdan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Mesrur Barzani, şehit yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Bölgedeki son askeri ve siyasi gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, peşmerge ile koalisyon güçleri arasındaki işbirliğinin arttırılması gerektiğine vurgu yapıldı. Peşmerge Güçleri’nin daha çok eğitim alıp güçlenmesinin, bölgenin istikrarı açısından da önemli olduğuna işaret edildi.

Başta Kerkük olmak üzere Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerin durumunun da ele alındığı görüşmede Mesrur Barzani, yaşananlardan rahatsız olduklarını ve bu durumun son bulması gerektiğini söyledi.

“Kerkük bize göre işgal altındadır ve yaşananlar kabul edilemez” diyen Mesrur Barzani, Kerkük’ün durumunun anayasal çerçevede çözüme kavuşturulmasından yana olduklarını vurguladı.

Görüşmede Kürdistan ile ABD ilişkilerinin stratejik boyuta gelmesi gerektiği üzerinde de duruldu.

Terör gruplarıyla ilgili sorunların da temelden çözülmemesi durumunda, ileride farklı bir formda ortaya çıkacağı ve durumun daha karmaşık hale geleceği kaydedildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.