1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Barzani: Irak yeni bir sürece girdi
Barzani: Irak yeni bir sürece girdi

Barzani: Irak yeni bir sürece girdi

Başkan Mesud Barzani, Allavi’nin kabinesine güvenoyu verilmemesinin ardından Irak’ın yeni bir sürece girdiğini belitti.

A+A-

 

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi ve Irak kamuoyuna hitaben yayınladığı mesajda, Irak’ın göstericilerin taleplerinin yerine getirilmesine imkan tanınacağı yeni bir sürece girdiğini söyledi.

Irak’ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Tevfik Allavi’nin kabinesine güvenoyu vermeme konusunda, aralarındaki farklı siyasi düşüncelere rağmen birlikte hareket eden Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi partilere teşekkür eden Başkan Barzani, bu tutumun Kürdistan halkı için tarihi bir kazanım olduğunu ifade etti.

Doğru ve mantıklı hareket ederek Irak’ın derin sorunlarının felakete evrilmemesi için Allavi kabinesine güvenoyu vermeyen Iraklı siyasi parti ve gruplara da teşekkür eden Başkan Barzani, bu tutumun demokrasiye saygıyı yansıttığını ve Iraklı tüm siyasi farklılıkların siyasi sürecin doğru yürümesi için istediği bir eylem olduğunu belirtti.

Irak’ın yeni bir sürece girdiği ve bu süreçte göstericilerin meşru taleplerinin uygulanması gerektiğini kaydeden Başkan Barzani, yeni süreçte kapsayıcı bir ulusal zeminin kurulması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.