1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Barzani: Halkımızın bağımsızlıktan başka bir alternatifi yok
Barzani: Halkımızın bağımsızlıktan başka bir alternatifi yok

Barzani: Halkımızın bağımsızlıktan başka bir alternatifi yok

A+A-

 Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK) 71. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Kürdistan halkının önünde bağımsızlık dışında hiçbir seçenek yoktur. Şehitlerimizin kanına göstereceğimiz en iyi vefa ve cevap Kürdistan’ın bağımsızlığıdır” dedi.


Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, PDK’nin 71. kuruluş yıldönümü olan 16 Ağustos nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesajında PDK’nin tüm yönetici, üye ve taraftarlarını kutlayan Başkan Barzani, “Kahraman şehitlerimizin ailelerini, kahraman Peşmergeleri, Kürdistanlı tüm oluşumları kutluyorum. Kürdistan Demokrat Partisi, kuruluşundan bugüne Kürdistan’daki halkların demokrasi ve ulusal amaçlarının gerçekleşmesi için bir vesile olmuştur. Aynı zamanda PDK tüm süreçlerde Kürdistan halkının haklarını korumak için tüm milli ve mücadeleci güçlerle savunma aracı olmuştur” dedi.
Başkan Barzani mesajında şunları dile getirdi: “Kürdistan Demokrat Partisi söylem ve eylemleriyle Kürdistan halkının mücadelesinin önemli süreçlerinde öncü ve sorumluluğu üstlenir pozisyonda olmuştur. Şuan ise Kürdistan’ın inşa sürecinde, terörle mücadele ve bağımsızlık sürecindeki tavrıyla aynı rolü üstlenmiş olup sayısızca şehitler vermiştir.
Bu vesileyle Kürdistan Demokrat Partisi taraftarlarına ve tüm Kürdistan halkına mücadele ve direnişlerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Bu direnişimiz istikbale adım atarken Kürt halkının doğal hakları için bize daha da güç katacaktır. Şehitlerimizin kanına göstereceğimiz en büyük vefa Kürdistan’ın bağımsızlığıdır. Kürdistan’ın bağımsızlığı, barış ve birlikte yaşam PDK’nin en büyük amaçlarıdır ve bu yolda kurban vermeye hazırdır. Bunun için partinin Kürdistan’ın bütünlüğüne olan inancı sonsuzdur.
Bağımsızlıktan başka yol yok
Bütün PDK üyesi ve taraftarlarından tek isteğim Kürdistan halkı ile birlikte omuz omuza Kürdistan’ın bağımsızlığı için referandumu neticelendirmeleridir. Çünkü Kürdistan halkı için bağımsızlıktan başka yol yoktur. Bağımsızlık tekrardan yeni soykırımların yaşanmaması ve barış içindir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.