1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani: Hak ve özgürlükler bağışlanmaz, elde edilir
Barzani: Hak ve özgürlükler bağışlanmaz, elde edilir

Barzani: Hak ve özgürlükler bağışlanmaz, elde edilir

A+A-

 

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan halkının 1991 yılı başkaldırısının (Raperin) yıldönümü vesilesiyle yayınladığı mesajda, 2018 yılı bütçe yasa tasarısının Bağdat tarafından kabul edilmesinin Kürdistan halkına eziyet planının bir parçası olduğunu söyledi.

 

Bağdat’ın 2018 bütçesindeki tavrının ardından Kürdistan’daki tüm tarafların bir araya gelerek birlik içerisinde, uygun ve ortak bir karar vermelerinin zamanının geldiğini belirten Başkan Mesud Barzani şunları söyledi: “Bütçe yasa tasarısının onaylanması adı altında 3 Mart’ta Irak parlamentosunda ortaya çıkan tablo çok açıktır.

Bu anayasanın temellerinin ve ortaklığın ihlal edilmesi ve Kürdistan halkını ezmek için yapılan bir plandır. Umut ediyorum ki bu tavırlar Kürdistan ve dış dünya için bütün gerçekleri ortaya çıkarmıştır. Kürdistan halkının hangi akıl ve kültürden yana taraf olduğu bilinmelidir. Irak Parlamentosu’nun bu tavrı karşısında bütün Kürdistani tarafların birlik içinde uygun ve ortak bir karar verme zamanı geldi.

Raperin’in yıldönümünde Kürdistan halkına saygılarımı iletiyorum. Abluka, yaptırımlar ve işgal girişimleri karşısında başı dik ve büyük bir irade ile durdukları için teşekkür ederim. 1991 yılındaki Raperin, işgal ve zulüm karşında teslim olmamanın ve direnişin sembolüdür. Bu tarihi olayın kazanımları çok belirgindir ve bizim için değerlidir. Çünkü hak ve özgürlükler bağışlanmaz, elde edilir.”

 

              

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.