1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani: Bizi sırtımızdan vuranlar dönmesin
Barzani: Bizi sırtımızdan vuranlar dönmesin

Barzani: Bizi sırtımızdan vuranlar dönmesin

Mesud Barzani ile görüşen Irak Parlamentosu üyesi Ninova Vilayeti temsilcileri, göçzedelerin Peşmergenin kontrolündeki bölgelere geri dönmesi için kolaylık sağlanmasını istedi.

A+A-

 

Irak Parlamento Başkan Yardımcısı Beşir Hadad başkanlığında Ninova Vilayeti temsilcilerinde oluşan bir heyet Başkan Barzani ile görüştü.

Görüşmede milletvekilleri Şerwan Duberdani, Ahmed Cerba, Latif el-Werşan ve Eswan el-Kildan da hazır bulundu.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Şerwan Duberdan, bazı Musullu vekillerin talebi üzerine Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi’nin kararıyla oluşturulan heyetle birlikte Başkan Mesud Barzani’yi ziyaret ettiklerini söyledi.

Ninova Vilayeti halkı adına hazırladıkları 8 maddelik bir talebi Barzani’ye sunduklarını dile getiren Duberdan, “Başkan Barzani, Ninovalıların Peşmergenin kontrolü altındaki bölgelerine geri dönmesi talebini kabul etti ve Şubat ayının sonuna kadar evlerini terk edenlerin geri dönmesini kararlaştırdı. Ancak bize de, ‘geri dönenlere siz kefil olacaksınız. Çünkü biz daha önce bizi sırtımızdan hançerleyenlerin geri dönmelerini istemiyoruz dedi” diye konuştu.

Görüşmede ayrıca Musul ve Ninova vileyetine bağlı bölgelerin durumu ile kamplarda yaşayan göçzedeler konusu ele alındı.

Konuk heyet ayrıca Ninova vilayetinde yaşayan halkın sorunlarının çözümü için Başkan Barzani’den yardım beklediğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.