1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Barzani: Bağdat’la anlaşmaya vardık
Barzani: Bağdat’la anlaşmaya vardık

Barzani: Bağdat’la anlaşmaya vardık

A+A-

Başbakan Mesrur Barzani, Irak hükümetiyle anlaşmaya vardıklarını belirterek, “Umarım anlaşma, olduğu gibi uygulanır” dedi.

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan vatandaşlarının yeni yılını kutladı.

Kürdistan Bölgesi ve dünyanın çok zorlu bir yıl geçirdiğini belirten Başbakan, coronavirüs salgını, ekonomik zorluklar ve Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarını göndermemesine işaret ederek şunları ifade etti:

“Bunun sonucunda sevgili Kürdistan Bölgesi vatandaşları için çetin bir ekonomik kriz ve durum oluştu. 2021 bütçesiyle ilgili Irak hükümetiyle anlaşmaya vardık. Umarım anlaşma olduğu gibi uygulanır ve Iraklı siyasi taraflar bir kez daha Kürdistan halkının mali haklarının, hakkı yenen Kürdistan halkına karşı siyasi baskı kartı olarak kullanılmasına izin vermez. Bir kez daha, anayasal haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi de vurguluyoruz.”

Başbakan, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Kürdistan halkının ulusal ve vatani bir sorunu vardır ve bu uğurda çok sayıda bedel vermiştir. Kürdistan Bölgesi’nin statüsü yüz binlerce şehidin mücadele ve çalışmasının ürünüdür ve hepimizin onu koruyup savunması gerekir. Çünkü Kürdistan halkının onuru ve gururu, ulusal kimliğimizin varlığını, güçlenmesini ve anayasal haklarımıza saygı duyulmasını sağlamaktadır. Tüm siyasi güç ve taraflar ile dirayetli Kürdistan halkından, bütün farklılıkları ve anlaşmazlıkları bir tarafa bırakarak, Federal Kürdistan Bölgesi’nin toprak ve statüsü ile kazanımlarını korumalarını, birliktelik içinde tüm tehditlere karşı koymayı ve meşru anayasal haklarımızı korumayı talep ediyorum. Birlik ve beraberlikle tüm kriz ve engelleri aşabileceğimizden eminim.”

Reformların ve Kürdistan Bölgesi halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi, yasaların üstünlüğü, adalet ve daha fazla istikrar için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başbakan, “Kürdistan Bölgesi’nin kalkınma, kazanım ve imarla dolu, her türlü kötülük ve istenmeyen durumdan uzak olacağı yeni bir döneme girmesi umuduyla, geleceğe iyimserlik ve umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan mesajının sonunda, “Yeni yılın herkese kutlu olsun, Kürdistan da her zaman daha güçlü, daha muzaffer ve daha mamur olsun” diye ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.